Yoğurt mayalarken bunu yapın! Yoğurt taş gibi olacak! Kimse bu yöntemi bilmiyor

Evde taş gibi yoğurt mayalamak için bunu yapın. Aşçıların sırrı ortaya çıktı.
Yoğurt mayalarken bunu yapın! Yoğurt taş gibi olacak! Kimse bu yöntemi bilmiyor

Evde yoğurt mayalamanın en iyi yolu. Bu yöntem pek kimse tarafından bilinmiyor. Yoğurdun taş gibi olmasını sağlayacak bu yöntemi aynen uygulayın. Peki evde taş gibi yoğurt nasıl yapılır?

Yoğurt mayalıyorum fakat hemen sulanıyor, taş gibi olmuyor diyorsanız bir de bu yöntemi deneyin. Aşçıların sırrı olan bu yöntem ile yoğurdunuz taş gibi olacak. Hazır yoğurt gibi olacak bu yöntem ile yoğurt kolayca mayalanacak.

TAŞ GİBİ YOĞURT MAYALAMAK MÜMKÜN

Hazır yoğurt tüketmek uzmanlar tarafından önerilmiyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu yöntem ile kendi yoğurdunuzu kendiniz yapın. Bu şekilde çok daha sağlıklı olacak ve gönül rahatlığı ile tüketebileceksiniz.

Yoğurt mayalamak bu yöntemle çok basit. Özellikle çocukların büyüme ve gelişme dönemlerinde mutlaka yoğurt tüketilmelidir. Ev yoğurdu hem daha sağlıklı hem de katkı maddesi olmadan mayalanmaktadır. Bu yüzden mutlaka ev yoğurdu tüketmeye dikkat edin. İşte taş gibi yoğurt mayalama yöntemi;

Kavanozda kaya gibi yoğurt yapmak için 2,5 litre süte ihtiyaç var. Ayrıca 1 yemek kaşığı kadar yoğurt. Bu ise mayalamak için oldukça önemli. Sevdiğiniz ve mayasını tutturduğunuz bir yoğurttan almak çok daha güzel sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.

Öncelikle tencereye sütü ekleyin. Daha sonra sütün içerisinde bir fincan tabağı koyun. Sütün taşması için bu adım oldukça önemlidir. Daha sonra ocağı açın. Sütün orijinal seviyesinin bir parmak altına düşene kadar kaynatın. Daha fazla pişirmeyin. Bu oldukça önemli bir püf noktasıdır.

Kaynattıktan sonra sütü bir kepçe yardımı ile kavanozlara ekleyin. Mayalamak istediğiniz yeri seçin ve mayalama işleminden sonra da hareket ettirmek için sabitleyin. Kavanozların altına masa örtüsü koyun. Bu şekilde ısı kaybını önleyerek yoğurdun daha iyi mayalanması sağlanacaktır.

Her kavanoza bir çay kaşığı maya ekleyin. 5/6 kez karıştırın. Mayayı tüm yoğurda yaymak için bu da önemli bir adımdır. Yoğurdu bir kaç kat beze sarın ve ısı kaybını önleyin. Gece saat 12 gibi mayalanan yoğurt sabah 8'de buzdolabına koyulur. Buz dolabında da bir gece beklemesi gerekir. İşte bu şekilde taş gibi yoğurt elde etmiş olacaksınız.