Yeşil soğanlar artık bozulmayacak! Bu yöntem ile yeni alınmış gibi taze olacaklar!

Evlerde israfı önlemek için püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yeşil soğanın bozulmaması için nasıl saklanması gerekiyor? 
Yeşil soğanlar artık bozulmayacak! Bu yöntem ile yeni alınmış gibi taze olacaklar!

Genellikle salataların olmazsa olmazı olan yeşil soğan en çok israfa neden olan ürünlerdendir. Buzdolabında saklanan yeşil soğanın bozulması nedeniyle çöpe gitmesi can sıkabiliyor. Oysa bazı yöntemlerle yeşil soğanı uzun süre bozulmadan saklamak mümkün olabiliyor. Yeşil soğan bozulmadan nasıl saklanır? 

KAVANOZDA SAKLAYIN!

Yeşil soğanın tazeliğini koruması ve bozulmasını engellemek için en etkili yol kavanoz yöntemidir. Yeşil soğan kesildikten sonra içerisi su dolu bir kavanoza konur. Kavanoz da güneş alan bir cam kenarına yerleştirilir. Bu şekilde hem yeşil soğan büyümeye devam edecektir hem de bozulmadan saklanabilecektir. 

KAĞIT HAVLUYA SARIN!

Yeşil soğan için çok bilinen doğru saklama yöntemi de kağıt havlu yöntemidir. Marketten veya pazardan alınan yeşil soğan nemli bir kağıt havluya satılarak saklanır. Bu şekilde buzdolabında uzun süre yeşil soğan bozulmayacak ve tazeliğini muhafaza edecektir. 

BUZLU SU KULLANIN!

Buzdolabında çok saklandığı için yeşil soğanlar pörsüyecektir. Bu durumda olan yeşil soğan buzlu su içine atılıp 15 dakika bekletilirse yeni alınmış gibi taze olacaktır. Bu da etkili bir yoldur. Çöpe atılacak yeşil soğanlar bu şekilde kullanılabilir. 

DERİN DONDURUCUDA SAKLANABİLİR

Yeşil soğan derin dondurucuda da saklanabilir. Bunu yaparken öncelikle yeşil soğan yıkanıp iyice kurulanmalıdır. Islanmış olan yeşil soğanlar kağıt havluya sarılarak bu nemi alınabilir. Sonrasında yeşil soğan doğranarak poşete konulur. Kullanılmak istendiğinde ise çözdürülerek kullanılabilir. 

Uygun koşullarda saklanmaya yeşil soğanlar özellikle yaz sıcağında çok hızlı bir şekilde bozulacaktır. Bu yöntemleri uygulayanlar israftan kaçınmış olacaklardır. Aksi durumda alınan yeşil soğanlar kullanılmadan direkt olarak çöpe gidebilir.