Yeşil pasaport için gerekli belgeler ve evraklar neler?

Halk arasında yeşil pasaport olarak bilinen hususi pasaport kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yada çalışmaya devam eden kişilere verilen ayrıcalıklı bir özlük hakkıdır.
Yeşil pasaport için gerekli belgeler ve evraklar neler?
Devlet memurlarının yeşil pasaport hakkı kazanması için belli bir sene çalışarak kıdem ve derece yönünden istenilen seviyeye gelmesi gerekmektedir. Bu süre çalışılan devlet kurumu ve yapılan göreve göre değişkenlik göstermektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünde çalışan bir devlet memuru ile Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan bir devlet memurunun yeşil pasaporta hak kazanma ve müracaat etme suresi aynı değildir ve farklılık gösterir. Aynı zamanda yeşil pasaport hakkı kazanan devlet memurlarının eşleri ve 24 yaşına kadar olan çocukları da kendilerinden istenen evrakları tamamlayarak yeşil pasaport müracaatı yapmaya hak kazanırlar. Yeşil pasaport ücreti ve defter bedeli her sene değişmekte olup belirlenen tutar aynı takvim yılı boyunca geçerlidir.

Yeşil Pasaport İçin Gerekli Evraklar

Hususi pasaport yani yeşil pasaport çıkartmak için gereken evraklar ilgili kanun gereği belirlenmiştir. Başvuru sırasında T.C. kimlik belgesi, standartlara uygun çekilmiş 2 biyometrik fotoğraf, memurun çalıştığı kurumdan aldığı yetkili onaylı talep formu, emeklilik durumunda memurların derecesini gösteren belgenin emekli olunan kurumdan alınması, öğrenim hayatı devam eden kişiler için öğrenim belgesi, 18 yaş altı kişiler için aileden imzalı muvafakatname varsa engelli çocuklar için sağlık raporu, varsa eski pasaport ve pasaport defter bedelini gösteren dekontu hazırlayarak yeşil pasaport başvurusu yapılmaktadır. Başvuru için istenilen evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir. Aksi takdirde ilgili konu üzerinden başvuru yapmak mümkün olmayacaktır.

Yeşil Pasaport İçin İlgili Belgeler

Yeşil pasaport müracatı yaparak hususi pasaport almak isteyen kişilerin devlet kurumlarında çalışması gerekmektedir. İstenilen belgilerin mutlaka tam olarak hazırlanması ve müracaat anında getirilmesi gerekmektedir. Gerekli belgelerin tamamlanmasının ardından daha önce pasaport şube müdürlükleri tarafından yapılan işlemler artık il ve ilçe nüfus müdürlükleri tarafından yapılmaktadır. Başvuru yapmak için randevu alınması şarttır. Randevu almak için 2 farklı seçenek bulunmaktadır. Randevu almak için internet yolu kullanılabileceği gibi aynı zamanda telefon üzerinden de randevu alınabilir.