Yatmadan önce 1 dilim yiyen herkes mışıl mışıl uyuyor

Gün içerisindeki stres, gerginlik ve yorgunluk gece boyunca uykuya dalmamızı zorlaştırabilir. Bu noktada pek çok kişi yatmadan önce uyku yapan yiyecekleri araştırıyor. Bazı meyveler var ki, yatmadan önce yenildiğinde uyku yapıyor.
Yatmadan önce 1 dilim yiyen herkes mışıl mışıl uyuyor

Uzmanların araştırmasına göre yatmadan öne tüketilen ananas uyku kalitesini artırıyor. Bunun yanı sıra ananas, içerisinde barındırdığı melatonin hormonu sayesinde uykuya dalmayı da kolaylaştırıyor. Peki, ananasın diğer yararları neler?

Sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak meyve ve sebze tüketmek gerekiyor. Çeşitli sebeplerden ötürü bazı kişiler için uykuya dalmak zor olabilir. Konuya ilişkin yapılan bir araştırmaya göre her üç kişiden biri hayatında uyku sorunu yaşayabiliyor.

Sosyal medyada kullanan 21 yaşındaki Emma Leigh yaptığı açıklamasında yatmadan önce yediği ananasın kendisinde uyku yaptığını iddia etti. Bunun üzerine arama motorlarında ananas uyku yapıyor mu? Sorusu araştırılmaya başlandı.

YÜZDE 266’YA KADAR ARTIRIYOR

Bu konu ile ilgili uyku koçu Max Kristen, yaptığı açıklamasında iddianın doğru olduğunu kabul ederek şunları söyledi:

“Yatmadan önce ananas yemenin veya taze ananas suyu içmenin beyindeki melatonin hormonunu %266'ya kadar artırdığını belirtti. Ananasta bulunan ve bir tür amino asit olan triptofan, doğal olarak melatonin düzenini ve beyindeki serotonin düzeyini artırarak sakinleştirici etki gösterir”

Ananas ile ilgili yapılan araştırmaların sonucuna göre tropikal meyve grubunda olan ananas tüketiminin vücuttaki serum melatonin konsantrasyonlarını artırdığını ve bunun yanı sıra antioksidan kapasitesini düzenli olarak yükselttiğini belirtti.

ANANASIN YARARLARI NELER?

  • Düşük kalorilidir, kilo vermeye yardımcıdır
  • Vücuttaki enfeksiyonu azaltır
  • Ağrıları dindirir
  • Sindirim sistemine destek olur
  • Antioksidan açısından zengin olan ananas bağışıklığı güçlendirmektedir
  • Saçları besler, kemikleri güçlendirir
  • Cilt hasarlarını engeller
  • Kalp sağlığını koruduğu bilinmektedir.

NOT: Haberimiz bir teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.