Yara İzleri Nasıl Geçer?

Yara izleri, genellikle alınan dış darbelere bağlı olarak herkesin hayatı boyunca az ya da çok maruz kalmış olduğu olumsuz durumlardır.
Yara İzleri Nasıl Geçer?

Vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen bu yara izleri, herhangi bir kazaya bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi aynı zamanda sıyrıklara bağlı olarak da oluşum gösterebilmektedir. Her ne sebeple olursa olsun, meydana gelen bu yara izlerinin kalıcı hale gelmesi hiç kimse tarafından istenmeyen bir durumdur. Eğer çok belirginse ve vücudun dikkat çeken bir bölgesindeyse; cerrahi müdahale ile yok edilmesi pek çok kişi tarafından talep edilebilmektedir. Ancak cerrahi müdahaleye başvurulmadan önce bu izlerin en aza indirgenmesinin sağlanabilmesi için uygulanabilecek birtakım yöntemler mevcuttur. Peki nedir bu yöntemler?

Yara Geniş Açılmışsa Hastanede Dikiş Attırın

Eğer vücudunuzda oluşan yara ince bir çizik ya da küçük bir sıyrıktan ibaretse; kısa bir süre içerisinde kendiliğinden iyileşebilecektir. Ancak bunun gam aksine yara izinin geniş ve aynı zamanda derin olması gibi bir durum söz konusu ise, bir uzman müdahalesi gerekli olacaktır. Oluşan bu yara izlerine derhal müdahale edilerek 24 saat içerisinde kapatılması, iz oluşumunu önemli ölçüde azaltacak ve aynı zamanda da daha erken iyileşmelerini sağlayacaktır.

Yara Bölgesini En Kısa Zamanda Kurutun

Vücudun herhangi bir bölgesinde yara izinin oluşması ile beraber derinin bütünlüğünde de bozulma meydana gelmiştir. Derinin yüzeysel olarak iyileşmesi yaklaşık olarak 48 ilâ 72 saat içerisinde gerçekleşmektedir. Bu erken dönemde kesi yerinin bulunduğu bölgenin kuru tutulması bu anlamda oldukça önemlidir.

Bölgeyi Temiz Tutmaya Dikkat Edin

Vücutta meydana gelen yaralarda iz oluşumunu engellemek adına uygulayabilecek en iyi yöntem; bölgeyi enfeksiyonlara karşı korumak olacaktır. Eğer açık yara mevcut ise düzenli olarak pansuman yapılması önemlidir. Eğer yaranın oluştuğu bölgede enfeksiyon gelişirse bu durum, iyileşmenin gecikmesine yol açacak, nu da iz kalmasına neden olabilecektir.

Güneşe Karşı Yaralarınızı Korumaya Dikkat Edin

Yara izini güneşe karşı korumak oldukça önemli bir konudur. Çünkü güneşe maruz kalan yara izleri, kızarır ve aynı zamanda da kabarır ve hatta güneş ışınları bu izlerin kalıcı duruma gelmesine yol açar. Buna bağlı olarak toplumda var olan; yara izlerinin güneş ışınlarını görünce kaybolduğu inanışı kesinlikle doğu değil, tamamen yanlıştır. Özellikle yara oluştuktan sonraki ilk altı ay boyunca bu duruma dikkat etmek oldukça önemlidir.