WiFi'niz iyi çekmiyorsa bu yöntemi deneyin! Evin her yerinde kullanabileceksiniz

Bu yöntemleri mutlaka deneyin. Evinizde ya da işyerinizde kullandığınız internetin hızını artıracaktır.
WiFi'niz iyi çekmiyorsa bu yöntemi deneyin! Evin her yerinde kullanabileceksiniz

İşyerlerinde ve evlerde kullanılan WiFi'ler iyi çekmiyorsa bu yöntemleri mutlaka deneyin. Kullanılan WiFi'ler hızlanacak ve her yerden kolayca kullanabileceksiniz. Peki bu ipuçları neler?

WiFi'de sinyal gücünü artıracak bu yöntemlerin mutlaka bilinmesi gerekiyor. Sinyal gücünü artırmak interneti daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır. Birçok kişinin işine yarayacak bu yöntemleri sizler için derledik. İşte internetin sinyalini artıracak yöntemler.

WİFİ'NİN SİNYALİNİ ARTIRACAK YÖNTEMLER

İnternet hızınızı kontrol etmek ile başlayın. Öncelikle bir internet hız testi yapmanız gerekmektedir. Satın almış olduğunuz internet hızını kullanıp kullanmadığınızı kontrol etmeniz önerilmektedir.

Bununla birlikte bir Ethernet kablosu kullanmanız da önerilen bir diğer yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Kablonun bir ucunu modeme diğer bir ucunu ise PC ya da dizüstü bilgisayara bağlayın.

Hız testi yaptıktan sonra eğer paketteki hız ile aynı değilse mutlaka internet servis sağlayan firma ile iletişime geçerek durumu hatırlatın. Hız testi yaparken Ethernet kablosu ile yapmalısınız.

Bir diğer uyulması gereken kurallar arasında modemin doğru konumlandırılması bulunmaktadır. Modemin bulunduğu yer aldığınız sinyali doğrudan etkilemektedir. Bu yüzden evin merkezine konumlandırılması gerekmektedir.

Modemin antenlerinin de doğru ayarlanması gerekmektedir. Modemin 2 anteni varsa antenleri yatay olarak yerleştirin. Sinyal yukarı ve aşağı olarak dikey yayılmaktadır.

O anda kullanılmayan cihazlardaki WiFi bağlantısını kesin. Bu da yine internetin hızlanmasına yardımcı olacaktır.

Modemi güncellemeniz gerekmektedir. Bunun ayrıca düzenli olarak yapılması gerekir. Performans artışı etmenin yanında bazı güvenlik güncellemelerini de almış olacaksınız. Bu da yine internetiniz güvenliğini sağlarken hızını da artıracaktır.

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz.