Vücudu toksinlerden arındıran besinler

Vücudu toksinlerden arındırmak için mevsiminde bazı besinleri tüketmeli ve sağlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir.
Vücudu toksinlerden arındıran besinler
Vücudumuzda biriken toksinler, kronik yorgunluk, sindirim sorunları ve baş ağrısı gibi sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Özellikle bahar aylarında bu tip sorunlarla karşılaşmamak için toksinlerden arınmakta yarar var. Toksinlerden arınmak ve daha sağlıklı bir yaşam sürmek için vücudu toksinlerden arındıran besinler tüketmek oldukça yararlı olacaktır.

 

Toksinlerden Arınmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler
Vücudu toksinlerden arındırmak için tüketilmesi gereken besinleri tüketerek kronik yorgunluk ve sindirim sorunlarının önüne geçebilirsiniz. Vücudu toksinlerden arındıran besinlerin başında su gelmektedir.
• Vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olan su özellikle yaz aylarında ihmal edilmemesi gerekir ve günde en az 1,5 litre su içilmelidir. Su en önemli toksin arındırıcıdır.
• Yeşil yapraklı sebzeler, toksinlerin vücuttan atılmasında en önemli kaynaklardan biridir. Hem yaz hem de kış sebzeleri mutlaka tüketilmelidir. Bu sebzelerin başında ıspanak gelir. Ispanak ve semizotu gibi yeşil yapraklı sebzeler mevsiminde tüketilmesi gereken besinlerdir.
• Pancar ve havuç, kış sebzesi olmakla birlikte beta karoten ve C vitamini açısından zengindir. Aynı zamanda çokta güçlü bir toksin atıcıdır.
• Antioksidan bakımından zengin olan nar, aynı zamanda kan basıncını da dengelemektedir.
• Siyah kuru erik, vücuttan toksin atma özelliğine sahiptir. Yazın erik kurutarak kışın tüketebilirsiniz.
• Yeşil çay yüksek oranda antioksidan içermektedir. Günde bir bardak yeşil çay içerek metabolizmanızı hızlandırmaya ve sindirime destek vermektedir.

 

Vücudu Toksinlerden Arındıran Diğer Besinler
Organik domates, somon, yulaf, avokado, elma, muz, limon, portakal ve greyfurt gibi C vitamini yüksek besinler, ceviz, soğan ve sarımsak, brokoli, brüksel lahanası, enginar ve ananas, kırmızı fasülye, kırmızı biber, tatlı patates, kayısı, balkabağı vücudu toksinlerden arındıran diğer besinlerdir.

 

Mevsiminde tüketilen bu besinler, toksinlerden kurtulmasını sağlayarak karaciğeri temizlemektedir. Özellikle koyu renkli üzümler ve kuru üzümler vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Turuncu sebzeler ve bal kabağı toksin atımına yardımcı olan besinlerden bazılarıdır. Aynı zamanda toksinlerden arınmak için rafine tahıl ürünlerinden uzak durulmalı, mümkün olduğunca az tüketilmelidir.