Vergi kimlik numarası nasıl sorgulanır?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte günümüzde birçok işlem internet üzerinden gerçekleşerek kurumları ziyaret etmenize gerek kalmamaktadır. Bu şekilde kurumlarda sıra bekleyerek zamanınızı harcamanızın önüne geçilmiş olunmaktadır.
Vergi kimlik numarası nasıl sorgulanır?
Internet dünyasının vermiş olduğu hizmetlerden bir tanesi de vergi kimlik sorgulama işlemini oturduğunuz yerden yapılabiliyor olmasıdır. Bu işlemi yaptığınızda herhangi bir vergi dairesine gitmeniz gerekmektedir. Internet üzerinden vergi mükellef durumunuzu ve kayıtlı olduğunuz vergi dairesine kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Vergi numarası 10 haneli olup birçok ticari ve finansal işlem için kişilerin hizmetine sunulmaktadır. Vergi numarası yapılan birtakım işlemlerde kesinlikle gösterilmelidir. Bu sebepten dolayı kişilerin vergi kimlik numaralarını bilmeleri gerekmektedir. Vergi numaranızı almak istiyor iseniz vergi dairelerinde kolay bir şekilde başvuru yapabilirsiniz. Gerçek ya da tüzel kişiler vergi numarası için vergi dairelerinden başvuru yapabilirler.

 

İnternette vergi kimlik numarası sorgulama
Vergi kimlik numaranızı öğrenmek için vergi dairesinin resmi web sitesi olan https://intvrg.gib.gov.tr/ linkine tıklayıp sisteme giriş yapabilirsiniz.

 

• Linki tıkladıktan sonra vergi kimlik numaranızı sorgulamak için karşınızda çıkmış olan ekranda yer alan şifresiz işlemler seçeneğine tıklayıp devam ediniz.
• Karşımıza çıkmış olan ekranda birçok şifresiz işlem yapılabilmektedir.
• Açılmış olan sayfanı sağ tarafında yer alan genel sorgulama ve hesaplama işlemleri menüsünü tıkladığınızda diğer sorgulamalar seçeneğini bulup işleminize devam ediniz.
• Karşınıza çıkacak olan ekranda yer alan vergi kimlik numarası sorgulama seçeneğini gördükten sonra bu seçeneği tıklayıp işleminize devam ediniz.
• Yeni açılan ekranda yer alan sayfanın en sağ tarafında Soyad, Ad, Baba adı, doğum yeri, doğum yılı şeklinde bilgileri forma girip işleminize devam etmeniz gerekmektedir.
• Sizden istenen bilgileri doğru şekilde girdiğiniz takdirde Tamam butonuna tıklayarak işleminizi devam ettiriniz.
• Vermiş olduğunuz bilgileri sistem analiz edip doğruluğunu teyit ettikten sonra vergi kimlik numaranızın kayıtlı olduğunuz vergi dairesi şeklinde bilgiler karşınıza çıkacaktır.

 

Bu bilgileri resmi web sitesinin sizden istediği şahsi bilgilerin doğruluğu ile ulaşabilirsiniz. Sistem sizlere bilgilerinizi paylaşmıyor ise muhtemel olarak sisteme girmiş olduğunuz bilgiler de hatalar bulunmaktadır. Bu hataları inceleyerek tekrardan sisteme giriş yapıp işlemleri yeniden yapmanız gerekmektedir.