Uzun Ömürlü ve Bakımı Kolay Akvaryum Balıkları

Özellikle evde hayvan bakmak isteyenler için kedi köpeğin yanı sıra balıklar en çok tercih edilecek türler arasında yer almaktadır.
Uzun Ömürlü  ve Bakımı Kolay Akvaryum Balıkları

Evde bakım için akvaryum balıkları arasından tercih yapmak isteyenler için uzun ömürlü olması ve bakımının kolay olması önemlidir. Özellikle balıkların kısa süre içerisinde ölmesini istemeyenler uzun ömürlü balıkları tercih edebilirler. Aynı zamanda bakımı konusunda kolaylık sağlayacak olan türler arasından seçim yapılması önemlidir.

Tetra Balığı

Özellikle akvaryumda yeni balık beslemeyi düşünenler için tercih edebilecek türlerden biridir. Renkli, canlı ve aktif olması izleme açısından da eğlenceli olmaktadır. Küçük oldukları için akvaryumda çok sayıda beslenebilir. Aynı zamanda diğer balık türleri ile de rahatça anlaşabilirler. Akvaryum için ısıtıcı ve filtre alınması gerekir. Aynı zamanda bol bitkili akvaryumları severler.

Zebra Balığı

En az 5 taneden oluşacak grup halinde yaşadıklarından mutlu olmaktadırlar. Özellikle 19 litrelik küçük akvaryumlar için uygundurlar. 18 ile 25° arasındaki sıcaklıklarda rahatlıkla yaşayabilirler.

Lepistes Balığı

Çok miktarda Üreyen balık türleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle özellikle büyük bir balık ailesine sahip olmak istemeyenlerin aynı cinsten tercih yapması gerekir. Erkekleri dişilerine göre daha canlı renklere ve büyük yüzgeçlere sahiptir. Bu sayede kolayca ayırt edilebilirler. Akvaryum içerisinde her balık için 4 litre su düşecek kadar yer olması gerekir. Aynı zamanda on ila 20° arasında sıcaklıkta yaşayabilirler.

Japon Balığı

Japon balıkları özellikle tropikal balıklara oranla ısıtıcı ihtiyaç duymayan balık türüdür. Ancak Japon balığı alınması durumunda akvaryumunuza başka tür balık koymamanız gerekir. Japon balıkları büyük boyutlara kadar büyüyebilirler. Bu nedenle iyi bir filtre veya en az 75 litrelik akvaryum tercih edilmesi gerekir.

Melek Balığı

Toplu halde yaşamayı seven balık türlerdir. Bu nedenle diğer balıklar ile huzur içerisinde yaşayabilirler. Özellikle yetişkin olması durumunda saldırgan olabileceği için akvaryumun içerisinde küçük balıkların olmaması gerekir.

Vatoz Balığı

Akvaryum içerisinde özellikle yanlarında ve altında bulunan alglerle beslenirler. Bu nedenle bakımı kolay akvaryum balıkları arasında yer almaktadır. Özellikle diğer balıkların atıklarının temizlenmesi için akvaryum içerisinde yer verilmesi gereken balık türlerinden biridir.