Üzüm Sirkesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Üzüm sirkesini genellikle yaptığımız turşularda yiyeceklerde kullanırız. Bunun yanı sıra cilde ve sağlığa saymakla bitmeyecek faydaları vardır.
Üzüm Sirkesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Antioksidan bakımından fazlasıyla zengindir. Üzüm sirkesi , elma ve üzüm sirkesinin birleşmesinden oluşmaktadır. Üzüm sirkesi genel olarak zayıflamada , cilt bakımı ve saç bakımında da kullanılmaktadır. İnsülin direnci fazla olan bireylerin insülin direncini dengede tutmasını sağlar aynı zamanda tokluk hisside vermektedir. Zayıflama etkisi olduğundan doalyı diyet programlarında sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.

ÜZÜM SİRKESİNİN FAYDALARI

  • Her sirkenin içerisinde olduğu gibi üzüm sirkesinin de içerisinde asit bulunur. Tok tutma özelliğide bundan kaynaklanmaktadır. Üzüm sirkesini yemeklerden sonra tükettiğinizde ise kan şekerinizi düzenler aynı zamanda hazmı da kolaylaştırır. Mide rahatsızlıkları olan kişilerin üzüm sirkesini kullanmadan önce bir hekime danışmaları gerekmektedir.
  • Bir çok hastalığa faydası olduğu gibi ciltteki rahatsızlıklara da faydası vardır. Tahriş olan bölgelere duştan sonra pamuk yardımıyla sürüldüğünde iyileştirme ve tahriş olan bölgeyi rahatlatma özelliğine sahiptir. Bu uygulamayı böcek ve arı sokmalarında da uygulayabilirsiniz.
  • Vücudunuzda oluşan mantarlar içinde sirkeyi ve suyu aynı ölçüde karıştırarak mantar oluşan bölgeye uygulayıp 15 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.
  • Cildinizde oluşan yanıklara üzüm sirkesi çok faydalıdır. Özellikle su toplamış bölgeyi üzüm sirkesi kullanarak kontrol altına alabilirsiniz. Güneş yanığı gibi ağrı sızı yapan yanıklara üzüm sirkesi uygulayarak ağrıyı ve yanığı hafifletme özelliğine sahiptir.

Günümüzde cildimizde oluşan sivilceler yaralar için çok pahalı kozmetik ürünleri kullanıyoruz. Fakat sirke kullanarak yüzümüzün yağ dengesini ayarlayıp sivilcelerin geçmesini sağlayabiliriz çok pahalı kozmetik ürünleri yerine sirke kullanmak daha faydalı olmaktadır.

Zayıflamaya da çok fazla etkisi olan üzüm sirkesini eğer doğru kullanırsanız faydasını göreceksiniz. Her sabah aç karnına yarım çay bardağı yağ yakıp kilo vermenize yardımcı olacaktır. Zayıflamak üzerine elma sirkesi daha fazla kullanılsa da üzüm sirkesi üzüm ve elmanın karışımından olduğu için elma sirkesi kadar faydası vardır. Üzüm sirkesini her sabah içip düzenli bir şekilde diyet ve spor ile desteklendiğinde 1 ayda 5 kilo vermek mümkündür.