Uzaktan Eğitim Nedir?

İnsanlar hayatlarının büyük bir kısmını eğitimle geçirirler. Bu da büyüme dönemindeki büyük bir zamanın eğitim kurumlarında geçmesine neden olur.
Uzaktan Eğitim Nedir?

Bazılarının eğitim hayatı lise dönemine kadar sürerken bazıları devam eder. Zaman ve mekandan bağımsız bir biçimde eğitim almak ise uzaktan eğitim olarak adlandırılmıştır.

Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde uzaktan eğitim sistemi çok daha nitelikli hale gelmiştir. Öğrenme ortamlarının artması ve öğrencinin her yerden ulaşabileceği elektronik bir sistemin yaratılması uzaktan eğitim konusunda adayları her geçen gün daha başarılı bir konuma getirmiştir.

Uzaktan Eğitim Neden Tercih Edilmeli?

Uzaktan eğitim, fırsat eşitliği sunan ve öğrencinin esnek zaman dilimlerinde eğitim almasını sağlayan bir sistemdir. Açıköğretim sistemine benzer olan ama daha interaktif bir sistem olan uzaktan eğitim sistemi farklı ülkelerde de yaygın biçimde kullanılmaktadır. Uzaktan eğitim sistemi;

  • Maliyetin az olması (farklı illerde eğitim görenlere fırsat,
  • Ulaşım ve farklı şehirde bulunan okula erişim güçlüğü olmaması,
  • Bedensel engelli öğrencilere fırsat sunması ya da iş hayatına erken atılmış öğrencilerin de eğitimlerine devam etmeleri açısından son derece önemlidir.

Birçok kurum ne yazık ki uzaktan eğitim sistemini ikinci sınıf görerek ayrımcılık yapmaktadır. Oysa ki bu konuda dikkat edilmesi gereken konu öğrencinin aldığı eğitimden ne aldığıdır. Bu yüzden eğitim bilimlerinde uzaktan eğitim sisteminin yararları öğrenci odaklı olduğu için belirgindir.

Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemi

Açıköğretim sisteminden daha farklı olan uzaktan eğitim sisteminin açıköğretimden farkı sınavların ilk kısmının bilgisayar üzerinden yapılması ve öğrencinin öğretim görevlilerine mesaj iletebilme imkanlarının olmasıdır. Birçok üniversite uzaktan öğretim verdiği bölümleri bünyesine eklemiş, ayrıca açıköğretim sistemleri de daha gelişmiş bir altyapıya sahip olarak öğrencilerin verimini arttırmak için ilerlemektedir.