Ütünüz pırıl pırıl olacak! Tabanı yapışan kirlenen ütü kireci NASIL TEMİZLENİR ustası sırrını verdi

Sularda bulunan kireç bir süre sonra ne yazık ki ütüyü de etkilerken ütünün performansını düşürmektedir. Yanmış ütü altı nasıl TEMİZLENİR, tuz ile ütü altı temizleme!
Ütünüz pırıl pırıl olacak! Tabanı yapışan kirlenen ütü kireci NASIL TEMİZLENİR ustası sırrını verdi

Ütünüz pırıl pırıl olacak! Tabanı yapışan kirlenen ütü kireci NASIL TEMİZLENİR ustası sırrını verdi - Ütülerde en sık yaşanan sorunların başında ütü tabanının kirlenmesi ve kireçlenmesi yer almaktadır.

Türkiye'de suların aşırı kireçli olması ütüde bir süre sonra özellikle de yoğun kullanımda kireçlenme sorununu getirirken, kıyafete ütü yapışması ise yanmış ütü altı sorununu ortaya çıkarmaktadır. Aslında her iki sorunun da mükemmel ve kolay bir çözümü olduğu ortaya çıktı. İşte pratik ütü temizleme yöntemi...

PRATİK BİLGİLER ÜTÜ TEMİZLİĞİ! YANMIŞ ÜTÜ ALTI NASIL TEMİZLENİR?

İster kireç sorunu olsun isterse de yanmış ütü altı sorununu çözmek için kullanılabilecek en etkili yöntem limon tuzudur. Mutfaktan turşulara kadar pek çok alanda kullanılan limon tuzu aynı zamanda son derece güçlü bir temizleyicidir. Bu yöntemi kullanmak için önce ütünüzün içerisine sığacağı bir kaba sıcak su doldurun.

Ardından bir avuç limon tuzunu bu suda eritin. Ütünüzü fişe takıp en yüksek ayara getirip ısıtın. İyice ısındıktan sonra fişten çekin. Ütüyü sıcak suya tabanı içerisine girecek şekilde batırın ve buhar düğmesine basarak içerisinden buhar çıkmasını sağlayın.

Ütünün tabanında yumuşayan kirler için ise cif sürün ve yumuşak bir telle çizilmemesine özen göstererek ovalayın. Ardından aynı suya yeniden batırıp temiz nemli bir bezle güzelce silerek temizleyin. Kuruladıktan sonra ütünüzü ilk günkü gibi tertemiz ve güçlü buharı ile kullanmaya devam edebilirsiniz.