Ütünün performansını yüzde yüz arttırıyor! Evde bulunan malzemelerle kireçten kurtulun

Ütü zamanla kireçlenmektedir. Bu da performansını kötü şekilde etkiler. Bu sebeple ütünün performansını arttırmak için bu yöntemleri mutlaka deneyin.
Ütünün performansını yüzde yüz arttırıyor! Evde bulunan malzemelerle kireçten kurtulun

Ütü evde en çok kullanılan ev eşyalarından biridir. Özellikle çalışan bireylerseniz haftada en az bir kez ütü yapmak zorundasınızdır. Bu sebeple ütüler çok fazla kullanılmaktadır. Böylece kireçlenme sorunu yaşanır ve ütünün performansı oldukça düşer. Kireç tutan ütü eskisi gibi iyi çalışmaz ve enerjiyi de çok fazla harcar.

Bu sebeple ütünün belirli aralıklar ile temizlenmesi ve kireçlerden arındırılması gerekir. Bakım yapılmayan ütü kireç tutacak iyi çalışmayacak ve hatta en sonunda bozulacaktır. Bu sebeple ütünün bakımı aksatılmamalıdır.

ÜTÜNÜN PERFORMANSINI ARTTIRACAK YÖNTEM!

Ütünün çok sık kullanılması ile içerisine eklenen su sebebiyle kireç tutacaktır. Hal böyle olunca ütünün aralıklar ile temizlenmesi gerekir. Fakat ütü temizlenirken kimyasal içerikli temizlik malzemeleri kullanmaya gerek yoktur. Doğal ve evde kolayca ulaşılabilecek malzemeler ile temizlenebilir.

Yapılması gereken şey bakır, demir ya da paslanmaz çelik bir tepsiye demiri geçmeyecek şekilde kaynak su döküp demirin preslenmesi gerektiği açıklanmıştır.

Ütüyü sıcakken su ekleyin. Daha sonra ise ütünün cos sesini duyunca da ütüyü kuru bir beze sürün. Daha sonra kirecin sökülüp sökülmediğini kontrol edin.

Sıcak si ile kireç yumuşayacak ve su ile çıkacaktır. Su miktarını ayarlarken asla ütünün metal kısmını geçmeyin. Ütünün deliklerinden sızan su yeterli olacaktır.

Ayrıca diğer bir yöntem ise limon ve sirke yöntemi. Ütünün su haznesine tuzlu limon ve kaynar su ekleyip. Daha sonra demirin içerdiği kireç taşı doğal tuzlu limon su ile geçmiş olacaktır. Ütünün modeli ne olursa su haznesine tuzlu limon ile kaynar su eklemek ve daha sonra ütüyü çalıştırıp buhar düğmesine basın. Limon tuzu ütünün deliklerinden kirecin kolayca çıkmasını sağlayacaktır.

Bu yöntemler ütünün doğal yöntemler ile kireçten kurtulmasını sağlayacak. Herhangi bir kimyasal ürün kullanmanıza gerek yok. Bu hem sizin sağlığınıza hem de ütüye zarar verecektir.