Unutkanlığı unutturacak formül açıklandı! Fil gibi hafıza için her gün bunu yemek yeterli

Yoğun stres ve artan iş yükü insanlarda unutkanlık sorunu yaşanmasına neden olurken unutkanlığı unutturacak formül açıklandı.
Unutkanlığı unutturacak formül açıklandı! Fil gibi hafıza için her gün bunu yemek yeterli

Unutkanlığı unutturacak formül açıklandı! Fil gibi hafıza için her gün bunu yemek yeterli - Sıcak havalar, uykusuzluk, yorgunluk ve yoğun stres artık pek çok kişinin hayat kalitesini olumsuz etkilerken unutkanlık yaşamasına da neden oluyor.

B12 vitamin eksikliği gibi çeşitli sağlık sorunlarından da kaynaklanabilen unutkanlık aslında çoğu zaman kişinin yoğun stres altında olması, uykusuz kalması ya da kendisini aşırı yormasından kaynaklanıyor. İnsanın sağlığını zinde tutması gibi hafızasını da zinde tutması mümkün olabiliyor. İşte güçlü bir hafıza için yapmanız gerekenler...

UNUTKANLIĞI AZALTAN, HAFIZAYI GÜÇLENDİREN BESİNLER YİYECEKLER HANGİLERİ?

Hafızanın da desteklenmesini belirten uzmanlar bazı gıdaların unutkanlığı azalttığını ifade ettiler. Kakaonun içerisinde bulunan ‘flavonoidler’, hafızayı güçlendirirken unutkanlık sorununu da önlemeye yardımcı oluyor. Bilim insanları kakao içerisinde bulunan kafein isimli etken maddenin konsantrasyonun artmasına ve odaklanma sorunlarının giderilmesine katkıda bulunduğunu belirtiyorlar.

Yapılan çalışmalar da düzenli kakao tüketiminin, yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi önemli ölçüde azaltabileceğini gösteriyor. Ancak bu noktada uzmanlar mutlaka bitter çikolata yenmesini öneriyor.

Kakao oranı yüksek olan besinlerin tüketimi ve bitter çikolata yemenin mutluluk hormonuna da olumlu etkisi olduğu belirtilirken böylelikle hafızanın da desteklenebileceği ifade edildi.