Türk Kahvesinin Bayatlaması Nasıl Önlenir?

Gün içinde birçok kişinin sıkça tükettiği Türk kahvesi,  doğru şekilde muhafaza edilmezse bayatllayabilmektedir. Nemli havası olan yerler daha da risk altındadır.
Türk Kahvesinin Bayatlaması Nasıl Önlenir?

Türk Kahvesi Neden Bayatlar

Türk kahvesi  genel olarak bayatlaması geç olan içeceklerdendir.  Yani uzun süre sorunsuz saklanabilir. Ancak havası çok nemli olan yerler bu riski artırabilir. Doğru şekilde korumak bu nedenle son derece önemlidir. Kahvenin dış etkenlere  maruz kalması  da bayatlama nedenidir.

Türk Kahvesinin Bayatlamaması İçin

Türk kahvesinin bayatlamaması için  bazı önlemler alabilir, bu şekilde uzun süre saklama ve kullanma şansı yakalayabilirsiniz.

  • Öncelikle son kullanma tarihi geçmeyen bir ürün alınmalıdır. Marketlerdeki ürünlerden bazıları,  süresü geçmeye yakın şekilde raflara konabilir. Bu nedenle  hemen tüketilmeyecekse ve uzun süre saklanacaksa bu süre detayına önem vermek gerekmektedir.  Son kullanma tarihi geçmesi akabinde zaten kısa sürede bozulma olacaktır.
  • Buzdolaplarından uzak durmak gerekir. Türk kahvesini dolapta tutmak içerideki yiyecekler ve soğuk havanın etkisi ile içeriğinin daha da kolay bozulmasına neden olur.
  • Cam kavanoz en sağlıklı bekletme alanıdır. Aldığınız kahveyi, içi temiz ve kokusuz bir cam kavanoz içine ekleyip,  daha sonra  birkaç tane kesme şeker ya da kahve çekirdeği atın.
  • Hangi kapta olursa olsun, paket de dahil ağzını kesinlikle açık bırakmayın. Dışarıdan böcek ya da nemli hava girişini engellemek en iyi yöntemlerden biridir. Ömrünü uzatacaktır.
  • Kahve alırken öğütülmüş ve öğütülmemiş kahve olarak satın alma ayrımı yapmak gerekir. Kahvenizi hemen tüketmeyecekseniz öğütülmemiş kahve almanız önerilir. Bu şekilde ömrünü uzatmak mümkün olacaktır. Öğütülmüş kahvelerin ömrü  daha kısadır.
  • Türk kahvesinin bayatlamasını önlemek için  kahvenin saklandığı kabın içinde metal bir kaşık olmamalıdır. Tadının değişmesine neden olabilmektedir. Herhangi bir kaşık olmaması en iyi seçenektir.