Tür kahvesini köpüklü sevenler bunu yapsın! Köpüğü coşturacak formül

Kahve içmeden ayılamayanlara köpüklü Türk kahvesi yapımı tarifini araştırdık. Bol köpüklü Türk kahvesi yapmak çok kolay.
Tür kahvesini köpüklü sevenler bunu yapsın! Köpüğü coşturacak formül

Türk kahvesi ülkemizde en çok tercih edilen içeceklerden biri. Ayrıca Türk kahvesi içmek sağlığa oldukça fayda sağlamaktadır. Birçok uzman Türk kahvesinin tansiyona, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına ve kilo vermeye yardımcı olduğunu söyleyerek önermektedir. Tabii ki Türk kahvesi tüketilen saate mutlaka dikkat edilmelidir.

Bunun yanında Türk kahvesi tüketen çoğu kişi kahveyi köpüklü tercih etmektedir. Türk kahvesinin köpüklü olması için ise kolay bir yöntem bulunmaktadır. Bu yöntem köpüğü adeta coşturuyor. Kısa sürede köpüğü coşturacak püf noktasını sizlerle paylaşacağız.

KÖPÜĞÜ COŞTURACAK FORMÜL

Türk kahvesini bol köpüklü sevenler için bu yöntemi mutlaka denesin. Kısa sürede kahvenin bol köpüklü olmasını sağlayacak yöntem aşçılar tarafından açıklandı.

Öncelikle kahvenin yeni yani taze çekilmiş olması gerekiyor. Kahvenin kaliteli olması köpüklü olabilmesi için oldukça önemli bir adımdır. Köpüklü kahve yaparken su ve şeker ekleme kısmında da oldukça dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer suyu fazla koyarsanız kahvenin köpüksüz olduğunu göreceksiniz. Bu sebeple mutlaka suyu tam miktar koymanız gerekiyor.

Bunların yanında eğer Türk kahvesini şekerli tercih ediyorsanız şekeri çok az koymanız gerekmektedir. Çok şekerle kahvelerde köpük çok az olacaktır. Uzmanlar Türk kahvesini şekersiz önermektedirler.

Kahve yaparken suyun soğuk ve kireçsiz olması gerekiyor. Kahveyi ocakta yapın ve kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Kahve pişerken sakın karıştırmayın. Karıştırdığınız an köpüğü gidecektir. Kahveyi ocağı koymadan önce kısa bir süre karıştırıp bir daha karıştırmamalısınız.

Kahve biraz kabarınca ocakta tutmayın. Köpüğü alıp tekrar ocağa koyabilirsiniz. Kahve hafif köpürmeye başladığı zaman köpüğü alıp yeniden ocağı koyun. Yeni köpük oluşunca tekrar aynı işlemi yapın. Ardından iyice kaynatıp kahveyi fincanlara pay edebilirsiniz.

Kahveyi fincanlara koyarken ise yavaş olmalısınız. Çünkü kalan köpüğün güzelce dağılmasını sağlayarak döktüğünüz da kahve daha da köpüklü olacaktır. Bu şekilde kahveniz istediğiniz gibi köpüklü olacaktır.