Tırnaklar Neden Yavaş Uzar?

El ve ayaklarınızın güzel bir görüntü verebilmesi için tırnaklarınızın kesinlikle düzgün ve bakımlı olması gerekmektedir. Tırnaklar kırıldığında ya da yeterli uzunlukta olmadığı zamanlarda bakım düzgün bir şekilde yapılamamaktadır.
Tırnaklar Neden Yavaş Uzar?

Birçok kişinin muzdarip olduğu el ve ayak bakımı için tırnakların her yöntemin denemesine rağmen uzamam nedenini Elmaelma.com araştırdı. Bu uzamam durumlarını ortadan kaldıracak olan doğal yöntemleri de araştırdık. Tırnakların bir türlü uzamama durumu ile ilgili tüm sorunları sizin için sıraladık.

Tırnakların Yavaş Uzamasına Neden Olan birçok Faktör Bulunmaktadır

El ve ayak tırnakları güzel bir görüntü için olmazsa olmaz bir faktördür. El ve ayak tırnaklarının yavaş uzamasının birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerin başında tırnak kökünde bulunan matriksin gelişmemesidir. Matriks denilen yapı kan ve lenf damarlarından oluşmaktadır. Tırnakların uzama durumu kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Yaş, mevsim, bulunulan ortam v genetik faktörler tırnakların uzamasında farklılık yaşanmasına neden olan faktörlerdendir.

Vitamin Eksikliğinin Olması

Tırnakların uzamamasının bir diğer en önemli nedeni vitamin eksikliğinin bulunmasıdır. Vücut da yeterli miktarda vitamin bulunmadığı durumlarda tırnakların uzaması da zorlaşmaktadır.Özellikle b7 vitaminin eksik olması tırnakların uzamasını oldukça yavaşlamaktadır. Bitoin adı verilen b7 eksikliğinin giderilmesi için sağlıklı besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Yetersiz beslenilme durumu da tırnakların uzamasını yavaşlatmaktadır. Tırnaklarının hızlı bir şekilde uzamasını isteyenler kesinlikle beslenmelerine dikkat etmelidir. Besin durumunun eksik olması haricinde de stres ve yorgunluk gibi durumlarda da tırnakların uzaması yavaşlamaktadır.

Tırnakların Uzayabilmesi İçin Doğal Yöntemler

Tırnakların yavaş uzaması ve çok çabuk bir şekilde kırılmasının önüne geçmek için tırnakların zeytinyağı ile ovulması gerekmektedir. Zeytinyağı haricinde 5-10 dakika boyunca tırnaklar limonla ovuşturulup limonda bekletilebilir. Limon tırnaklarınızı güçlendirir hem de beyazlamasına yardımcı olur. Doğal yöntemlerin haricinde de güvenli kozmetik markalarından tırnak bakım ürünleri sayesinde de tırnaklarınızı güzel bir görünüme kavuşturabilirsiniz.