Tıkanan lavaboyu şıp diye açacak! Emekliye ayrılan tesisat ustası sırrını açıkladı bu kadar basitmiş

Lavabo tıkandı diyenlere tıkanan lavaboyu şıp diye açacak yöntem açıklandı. Hemen bunu yapın lavabonuz ilk günkü haline dönsün.
Tıkanan lavaboyu şıp diye açacak! Emekliye ayrılan tesisat ustası sırrını açıkladı bu kadar basitmiş

Evlerde tıkanan lavabolar büyük sorun ve sıkıntı yaşanmasına neden olurken tesisat ustalarının eve gelme ücretlerinde yaşanan artış cepleri yakar hale getirmişti. Hal böyle olunca “vatandaş lavabo tıkanıklığı nasıl açılır?” sorusunun yanıtını aramaya başlamıştı.

İster mufak lavabosu isterse de banyo lavabosu, küvet gideri olsun tıkanan tüm giderleri açacak yöntem ortaya çıktı. Emekliye ayrılan sıhhi tesisat ustası 40 yıllık sırrını açıkladı. İşte lavabosu tıkanan kişilerin en pratik ve kolay şekilde uygulayabilecekleri o yöntemler...

MUTFAK LAVABO TIKANDI SU GİTMİYOR! BANYO LAVABO TIKANLIĞI NASIL AÇILIR?

Özellikle de mutfak lavabosunda yaşanan tıkanıklığın en büyük nedeni gidere kaçan yemek artıkları ve donmuş yağdır. Bu nedenle lavabonuzda suyun yavaş aktığını fark ettiğiniz anda tamamen tıkanmasını beklemeden kaynar su dökün. Böylelikle gidere yapışan yağlardan kurtulursunuz.

Bir tencerede yaklaşık 5 LT kadar suyu kaynatın ve gidere dökün. Küçük tıkanıklar sadece kaynar suyla bile açılır. Eğer bu şekilde açılmazsa lavabonun giderine karbonat dökün ve üzerine bir su bardağı beyaz sirkeyi boşaltın. Üzeine bir peçete kapatıp en az 15 dakika bekleyin. Ardından yine 5 LT kaynar suyu dökerek giderin açılmasını sağlayın. Su hızlı bir şekilde gitmiyorsa bu aşamada pompa yardımı kullanarak giderin açılmasını sağlayabilirsiniz.

Yapılabilecek son yöntem ise lavabonun altını sökerek borunun değiştirilmesi yada temizlenmesidir. Boruda bir tıkanıklık yoksa duvarda kalan gider kısmına kalın bi tel sokularak yakın noktada tıkanıklık varsa açılmalıdır.