Tıkanan lavaboyu anında açıyor! Tesisatçı çağırmaya gerek yok! Bu yöntem hayat kurtarıyor

Tıkanan lavaboyu anında açmak için kullanılması gereken bazı ipuçlarını sizler için derledik. Temizlik uzmanları tarafından açıklanan bu yöntemler kullanılarak tesisatçı çağırmaya gerek kalmayacak.
Tıkanan lavaboyu anında açıyor! Tesisatçı çağırmaya gerek yok! Bu yöntem hayat kurtarıyor

Tıkanan lavaboları anında açan bu yöntem tesisatçıların sır gibi sakladığı sırrı. Tesisatçı çağırmaya gerek kalmayacak. Mutfak ve lavabolarda tıkanma problemini ortadan kaldıracak olan bu yöntem için yalnızca iki malzeme gerekiyor. Peki tıkanan lavaboları açmak için pratik yöntem nedir?

Her evde yaşanabilen lavabo tıkanması sorununu ortadan kaldırmak için vatandaşlar tarafından arama motorları üzerinden araştırmalar devam ediyor. Yalnızca iki malzeme ile tıkanan lavabolar kolayca açılacak. Peki bu malzemeler nelerdir?

TIKANAN LAVABOYU ANINDA AÇAN YÖNTEM

Tesisatçı çağırmaya gerek yok. Lavaboları açmak isteyenler için kolay ve pratik olan bu yöntem için yalnızca iki malzeme gerekiyor. Tesisatçılar tarafından açıklanan bu yöntem için kabartma tozu ve beyaz sirke gerekiyor. Peki bu malzemeler nasıl kullanılacak?

Herkesin evinde bulunan kabartma tozu ve beyaz sirke ile tesisatçı çağırmaya son. Çeşitli temizliklerde kullanılan beyaz sirke lavabo tıkanıklığını da ortadan kaldırmaktadır.

Bir bardak içerisinde kabartma tozu ekleyin. Daha sonra gidere dökün. 2/3 dakika kadar bekleyip beyaz sirkeyi de dökün. Ardından kaynamış suyu lavabonun içerisine bir anda dökün.

Su döktüğünüz zaman köpük oluşacak. Bu köpük giderin açılmasını sağlayacak. Kaynak suyun mutlaka yeni kaynamış olması gerekiyor. Bu işlemi birkaç kez deneyin. Daha sonra lavabonun kolayca açıldığını göreceksiniz.

Tıkalı gideri açmak için aynı zamanda pompa kullanabilir ve lavabonun tıkanmasına sebep olan şeyi lavabodan çıkarabilirsiniz. Lavabo deliğine pompayı tam olarak yerleştirip güçlü bir şekilde aşağı yukarı itme hareketleri yapın. Bu şekilde tıkanıklık kolayca geçecektir.

Bununla birlikte tel kanca ya da şişi ile de lavabonun açılmasını sağlayabilirsiniz. Eğer pompanız yoksa tıkanıklığı gidermek için kancayı boru içerisinde hareket ettirerek oluşan problemi ortadan kaldırabilirsiniz.