Tıkalı kulak nasıl açılır? Kulak tıkanıklığı nasıl geçer?

Kulaklar 5 duyu organlarından biridir. Fakat bazı durumlarda duyma yetimiz azalabilir ve iltihap, kirlenme gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Özellikle de mevsim geçişleri ve soğukların yaşandığı şu günlerde, kulak tıkanıklığı sorunu yeniden gündeme geldi.
Tıkalı kulak nasıl açılır? Kulak tıkanıklığı nasıl geçer?

Tıkalı kulakları hastaneye gidip açtırmak istemeyen insanların evde yapabileceği doğal çözümleri sizin için 8 madde de sıraladık. İşte evdeki doğal malzemelerle tıkalı kulakları açabileceğiniz malzemeler.

  1. Sirke ve Alkol

Sirke her derde deva olduğu gibi, tıkalı kulağı açma ya da yardımcı oluyor. Özellikle de iltihaplanmaya bağlı tıkanıklık ise, kişinin kulağına uygulayacağı alkol ve sirke karışımı ile bu sorunu temizlemek mümkün.

  1. Zeytinyağı

Kulağınızda işitme yitiniz azalmış ve kirlendiğini hissediyorsanız, en fazla 2-3 damla zeytinyağını hafif ısıtın ve kulağınıza damlatın. Böylece kirleri yumuşatarak kulağınızdan çıkarabilirsiniz.

  1. Nane ve Tuz

Nanenin faydaları saymakla bitmez. Sakinleştirir ve kaynatıldığında solunum yolları rahatsızlığına iyi gelir. Kulak tıkanıklığının nane ve tuz ile açmak, evde yapabileceğiniz yöntemlerden biri. Nane ve tuz kaynatılır. Dumanı çarşaf ile kulaklarınıza dolmasını sağlayın.

  1. Çay Ağacı Yağı

Kaynamış su ile beraber çay ağacı yağını karıştırın. Başınızı karışımın üzerine eğin ve buharın kulaklarınıza girmesini sağlayın. Güçlü buhar kirler, yumuşatır ve çıkartmaya yardımcı olur.

  1. Gliserin

Birkaç damla gliserin hem iltihap sorununa yardımcı olur hem de düzenli kullanıldığında kulaktaki bakteri ve mikropları yumuşatarak kulak kirlenmesini önler. Fakat sadece gliserini uygulamak doğru değildir. Bu yüzden biraz su ile karıştırarak uygulanmalıdır.

  1. Toynbee manevrası

Bu yöntem kulağında az miktarda kulak tıkanıklığı olan kişilerin uygulayabileceği bir yöntemdir. Ağzınıza 1 bardak su alın. Bu sırada burnunuzu elinizle tıkayın. Birden bu suyu için. Böylece solunum yollarınız çalışacak ve kulaklarınız açılacaktır.

  1. Sarımsak Çözeltisi

Sarımsak 70 derde deva olduğu için solunum yolları içinde oldukça etkili bir yöntemdir. Sarımsakları ezin ve yağ ile ısıtın. Ilık haldeki karışımı kulağınızın içine koyun. 2 dakika kadar sonra kulağınızdan çıkarın yağ içerdeki kirleri yumuşatarak çıkaracaktır.

  1. Sert Şeker ve Sakız

Sert sakız ve şeker tükettiğiniz zaman, gevşenme hareketi sayesinde yolculuk esnasındaki tıkanan kulaklarınız açılacaktır.