Telefonunuzun şarjının uzun süre dayanması için bunu yapmanız yeterli

Akıllı telefonlar son yılların vazgeçilmez cihazları arasında yerini alıyor. Bu kadar sıkça kullanılan bir cihazın şarj ömrünü uzatmak isteyenler için güzel bir haberimiz var! Telefonunuzun şarj ömrünü bu şekilde uzatabilirsiniz!
Telefonunuzun şarjının uzun süre dayanması için bunu yapmanız yeterli

Akıllı telefonların şarjının uzun süre dayanması için ilk olarak pil ömrünü uzatmak gerekiyor. Bunun için de sizlere 1-2 önemli ipucu vereceğiz! Bu şekilde sizler de telefonunuzun şarjının daha uzun süre gittiğini gözlerinizle görecek ve deneyimleyeceksiniz!

1-2 YILDIR KULLANILAN TELEFONLAR

Akıllı telefon kullanıcılarının en sık merak ettiği konuların başında şarj ömrü geliyor. Pil ömrünün daha uzaması için telefon kullanırken ve telefonlarınızı şarj ederken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle 1-2 yıldır aynı telefonu kullanan kişilerin pil ömrünün azalmaya başladığını sizler de duymuşsunuzdur. Diğer yandan 3 yıldan fazla kullanılan telefonlar ise gün içerisinde birden fazla şarj olabiliyor.

GECE BOYU ŞARJDA BIRAKMAYIN

Pil kapasitesi telefonu kullandıkça azalmaya devam ediyor. Pil ömrünüzü artırmak ve telefonunuzun bataryasının daha dayanabilmesini sağlayabilmek adına bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle telefonunuzu uzun süre boşta şarj etmekten kaçınmanız gerekiyor. Telefonu gece boyunca şarjda bırakmak hemen hemen hepimizin yaptığı bir hata. Telefonun şarjı yüzde 100’ken pil daha yüksek voltaj almaya başlar.

Diğer yandan telefonunuz aşırı ısınmaya başladıkça pil ömründen yemeye başlar. Günümüzde pek çok akıllı telefon ilk takıldığında daha hızlı şarj etmeye başlar. Ancak şarj yüzde 100’e yaklaşıkça şarjın daha yavaş dolmaya başladığını görmüşsünüzdür. Bunun sebebi telefonların şarj akımını azaltmaya başlamasından kaynaklanmaktadır.

YÜKSEK SICAKLIK

Telefonların şarj durumunu en çok etkileyen konulardan bir diğer ise sıcaklık olarak biliniyor. Sıcaklık, pilin uzun ömürlü olmasını engelliyor. Pil ömrünü yükseltmek için telefonların sıcaklığının 40 derecenin altında olması gerekiyor.