Tc Kimlik No İle Trafik Cezası Sorgulama

Trafikte ceza alan kişiler bunu internet üzerinden sorgulayabilmektedir.  Ceza miktarına göre işlemler yapılarak  ödeme kapatılabilir.
Tc Kimlik No İle Trafik Cezası Sorgulama

Nereden Sorgulanır

Tc kimlik numarası ile trafik cezası sorgulama işlemini e devlet şifrenizle kolayca internetten yapabilirsiniz. ayrıa plaka ile de sorgulama yapmak mümkündür. Bilgilerinizi girmek yeterlidir. Yapılan sorgulama işlemi son derece kolay şekilde gerçekleşir. Sürücülere ait ceza puanı işlemleri ya da iptal gibi detaylar ayrıntılı biçimde buradan görülebilir.

Borç Taksitlendirme İşlemi

Trafik cezası borcu taksitlendirme yapmak isteyenlerin Borç Bilgilendirme Servisi üzerinden işlem yapması gerekir.  3 taksitle ödeme imkanı olabilmektedir. E devletten girilen bilgilerle sonuçlanan  detaylar emniyet kayıtlarında yer almaktadır. Buraya gelen bilgilerin kaynağı o kurumdur. Araç sorgulama ile ayrıca şu bilgileri öğrenebilirsiniz:

  • Araç hakkında kayıtlı olan genel bilgiler
  • Geçmişteki ve güncel alınan trafik cezaları
  • Sürücülere ait genel bilgiler
  • Sürücü belgesi numarasını girerek sürücü belgesi ceza puanı

Ehliyet İptali Sorgulama

Ehliyet iptal durumunu öğrenmek için e devlet üzerinden sorgulama yapılabilmektedir. Alınan cezalar sonrasında ehliyet geçerliliğinin kaybedebilmektedir. Bunun hangi durumlarda olacağı yasalar tarafından belirlenmiştir. Cezai işlemler söz konusuysa bu şekilde öğrenerek sonra sorun yaşamazsınız.

 EGM Üzerinden Sorgulama

Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden trafik cezaları ve sürücü belgesi konularında bilgileri bulaiblirsiniz. Kurumun kendi sitesi üzerinden gerekli bilgileri doldurmanız yeterli olacaktır. Sistemde son bir sene içinde yer alan trafik cezaları vardır. Daha eski olanlar yer almaz. Ayrıca internet vergi dairesi üzerinden gerçekleşen  bilgilendirmenin kaynağı da burası olduğu için hızlıca giriş yaparak  öğrenebilirsiniz. Sorgulamada kim araç sahibiyse, kayıtlarda isim soy isim ve kimlik numarası kiminse onun bilgileri olmalıdır.  Ceza almamak için  bu kurumun yasal mevzuatına göz gezdirebilirsiniz.