Taş gibi tutan yoğurt mayalamak meğer bu kadar kolaymış! İste 40 yıllık mandıracının sırrı

Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası ortaya çıktı. Kalıp-gibi yoğurt mayalama için sadece bunu yapmanız yeterliymiş...
Taş gibi tutan yoğurt mayalamak meğer bu kadar kolaymış! İste 40 yıllık mandıracının sırrı

Taş gibi tutan yoğurt mayalamak meğer bu kadar kolaymış! İste 40 yıllık mandıracının sırrı - Son dönemde fiyatı rekor kıran süt ve süt ürünleri cepleri yakarken yine bu ürünlerde hilelerde artmıştı. Hem daha sağlıklı beslenmek hem de ucuza yoğurt mayalamak isteyenlere püf noktası açıklandı.

Ev hanımlarının en çok merak ettiği konuların başında yer alan taş gibi yoğurt mayalama işleminin aslında son derece basit bir yöntemi olduğu ortaya çıktı. İster fırında ister çelik tencerede yoğurt mayalama işlemi yapacak kişiler içerisine 1 kaşık bunu eklemeniz yeterli...

EVDE TAŞ GİBİ YOĞURT MAYALAMANIN PÜF NOKTASI NEDİR?

Evde yoğurt mayalamak çok daha sağlıklı olması nedeniyle önerilirken taş gibi tutan yoğurt mayalamak tüm herkesin ortak dileğidir. Öncelikle yoğurdun tutması için dikkat edilmesi gereken önemli kriterler bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanmaktadır:

Yoğurt mayalacağınız süt mümkün mertebe doğal günlük süt olmalıdır.

Sütün kalitesi ne kadar yüksek olursa yoğurdun lezzeti de o kadar artacaktır.

Sütü köpürte köpürte ve sürekli olarak karıştırarak kaynatmanız gerekir. Sütün içindeki su kaynatılarak yok edilmelidir.

Kaynayan süt oda sıcaklığında soğumaya bırakılmalı, serçe parmağınızın içerisinde durmaya dayandığı kadar sıcakken mayalanmalıdır.

Bu aşamada ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı kadar tereyağı eriterek sütün içine katmanız durumunda yoğurduğunuz hem de kaliteli hem de katı olacaktır.

Ancak bu şekilde mayalamak için mutlaka gerçek tereyağı kullanılması gerekmektedir. Kaymaktan yapılan tereyağı ile yapılan maya tutmaz.

Yine sütün sıcaklığı çok iyi ayarlanmalıdır.

Ardından tencerenin üzeri örtülür ve üstü sarılarak mayalanmaya bırakılır.

Afiyet olsun...