Tamirciler de bu yöntemi kullanıyor! Ütüyü böyle temizleyin gözlerinize inanamayacaksınız

Ütünün uzun süre kullanılmasının ardından kireç oluşumu normal bir durumdur. Ütüdeki kireci çıkarmak ise oldukça kolay. Tamircilerin de kullandığı bu yöntem çok etkili.
Tamirciler de bu yöntemi kullanıyor! Ütüyü böyle temizleyin gözlerinize inanamayacaksınız

Ütüler evlerin vazgeçilmezleridir. Ev eşyaları arasından en çok kullanılan elektrikli eşyadır. Bu sebeple de kireç tutar ve bu yüzden de eskisi gibi iyi performans sergilemeyebilir. Tamircilerin de kullandığı bu yöntemler ile ütünüzdeki kireçlerden kurtulabilirsiniz. Peki nasıl? 

Ütüdeki kirecin çözülmesi aslında çok basit. Siz kullandığınız ütünün eskisi gibi iyi ütülemediğini fark ederek ütüyü bir tamirciye göstermek isteyebilirsiniz. Fakat buna artık gerek kalmayacak. Tamircinin kullandığı yöntem de bununla aynı. Bu yüzden bu yöntemi evinizde çok basit bir şekilde uygulayabileceksiniz. 

ÜTÜDEKİ KİREÇTEN KURTULMANIN EN KOLAY YOLU

Ütüdeki kireçten kurtulmak için temizlik uzmanları tarafından önerilen bu yöntemi tamirciler de kullanıyor. Bu yöntem ile ütünüz eskisinden çok daha iyi performans sergileyecek. Ütünün içinde oluşan kireci kolay bir şekilde sökmek mümkün. Evde doğal malzemeler ile yapılacak olan bu yöntemi detaylı bir şekilde anlattık. 

Sirke yöntemi ile ütüdeki kireç temizlenir. Bunun yanında limon tuzu vev bulaşık makinesi parlatıcısı da yine ütüdeki kireci yok edecektir. Ütüde kireç oluşması çok normaldir. 

Ütüdeki kirecin çözülmesi için sirke yöntemi nasıl kullanılır? Sirke ile ütüyü temizlemek için ütüyü fişten çekin. Daha sonra eşit miktarda su ve sirkeyi ütünün su haznesine koyun. Ütüyü tekrar fişe takıp ısıtın. Daha sonra buhar düğmesi ile sirkeli suyun tüm gözeneklerden çıkmasını ve oradaki kireci çıkarmasını bekleyin. Daha sonra ütüyü fişten tekrar çekin. Bu işlem tüm kirecin çözülmesine kadar kullanılabilir. Ardından ütünün alt iyice temizlenmeli ve ütü işlemine daha sonra devam edilmelidir. 

Bir diğer yöntem ise limon tuzu yöntemi. Bu yöntem için ise ütüyü fişten çıkarıp uygulanacaktır. Bir su kabının içerisine bir yemek kaşığı limon tuzu ve bir fincan sıcak suyu döküp iyice karıştırın. 

Daha sonra karışan ve eriyen limon tuzunu ütünün su haznesine ekleyin. Yukarıda sirkede bahsedilen aşamalara  yapmaya devam edin. Ütüyü fişe takip tekrar buhar yaptırın. Ütünün altındaki deliklerden çıkan kirecin bitmesi ile birlikte ütünün altını iyice temizeyip ütüye devam edebilirsiniz. 

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz.