Tabak ve bardaklardaki yumurta kokusunu gidermek işte BU KADAR BASİT

Yumurta son derece lezzetli ve sağlıklı bir besin. Ancak bazı durumlarda tabak ve bardaklara sinen yumurta kokusu can sıkıcı olabilir! Tabak ve bardaklardaki yumurta konusunu gidermek için yapacağınız şey aslında çok basit!
Tabak ve bardaklardaki yumurta kokusunu gidermek işte BU KADAR BASİT

Yumurtayı pişirirken, aslında ne kadar hatalı pişirme yaparsanız, yumurtanın içinden o kadar gaz çıkacaktır. Çıkan bu gaz da yumurtanın temas ettiği her şeyde hoş olmayan bir koku bırakacaktır. Yumurtanın kokusundan kurtulmak için pek çok kişi hemen kimyasal deterjanlara sarılmaktadır. Ancak herkesin evinde olan o ürün sayesinde yumurta kokusunun önüne geçebilirsiniz.

YUMURTA KOKUSU DİĞER EŞYALARA DA SİNER

Yine bardaklarınızın ve tabaklarınızın yumurta kokmasını istemiyorsanız, tabaklarınızı bulaşık makinesine koymadan önce mutlaka yumurta kalıntılarından tamamen arındırmanız gerekiyor.. Az bir kalıntı kalması halinde bulaşık makinesinin sıcaklığı ile koku probleminiz başlayacaktır. Bu şekilde sadece kullandığınız tabaklar değil, beraberinde makine içerisindeki bütün tabaklar da kokacaktır. Bu durumun olmaması için bütün yumurta kalıntılarını arındırmalısınız.

YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY

Makinenizin içinin ve tabakların/bardakların yumurta kokmasının istemiyorsanız, yapmanız gereken tek şey çatalların kullanıldığı yere yarım limon kabuğu koymak! Makinedeki koku sorununuz bu şekilde çözülecek!

KİMYASALLARDAN UZAK DURUN

Yapılan araştırmalara kötü kullanılan kimyasal içerikli deterjanların kullanılan tabak, bardak ve çatal/kaşık gibi ürünlerde kolay kolay arındırılmadığı ortaya çıktı. Bu hem sağlık açısından büyük risk barındırırken, su israfına da neden oluyor!