Sumak çayı ile siz de zayıflayın

Sumak ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetiştirilen ve yemek, salata, çorba gibi yiyeceklere konulduğu zaman ekşimsi bir lezzet veren baharat türüdür. 
Sumak çayı ile siz de zayıflayın

Ülkemizde en çok tükettiğimiz baharatların arasında ön sıralarda yer alır. Sumak İran, Kuzey Avrupa, Afganistan gibi ülkelerde de üretilmektedir. Ayrıca İran mutfağında neredeyse her çeşit yemeğin içinde yer alır. Durum böyle olunca da çok tüketilen besinin faydaları da saymakla bitmiyor.  Sumağın faydaları aşağıdaki gibidir.

  • Adet düzensizliği olan bayanlarda adet düzenlemeye yardımcı olur

  • Ateş düşürücü ve sakinleştirici özelliği vardır.

  • Metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sisteminizi çalıştırır

  • Karın ağrısı için birebirdir içildiğinde ağrıyı ortadan kaldırır

  • Sivilcelerin azalmasına yardım eder

  • İshal sorunu yaşandığında bunu önler

  • Yukarıda saydığımız faydaların sahibi olan sumak hem uygun fiyatlı hem de her yerde bulabileceğiniz kolay bir baharattır.

Sumakla Zayıflanır MI?

 Zayıflamak isteyenlerin ve bunu ilaç kullanmadan para ödemeden yapmak isteyenlerin çözümüne yiye sumak koşuyor. Sizde sumak ile Zayıflamak istiyorsanız, aşağıdaki sumak çayı tarifi ile sizde kilo verebilirsiniz. Sumak çayını severek ve güvenle tüketebilirsiniz. Fakat sumak çayını yaparken iyi demlenmesine ve aç karna içilmesine özen göstermelisiniz. Üstelik çayı soğuduktan sonra, tampon hareketleriyle sivilce lekelerinin üzerine uygularsanız, 2 hafta düzenli yaptığınızda sivilce lekesinin kaybolduğunu göreceksiniz.

Sumak Çayı Tarifi

Malzemeler:

1 yemek kaşığı kurutulmuş sumak

1 barda kaynar su

Hazırlanışı:

İlk olarak suyunuzu ısıtıcınızda ya da tüpte kaynatın. Ardından kurutulmuş sumağınızı içine dökün. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; bardağınıza önce sıcak suyu koymak ve sumağı onun üstüne koymaktır. Bardağınızın üzerini kapatarak en az 5 dakika demlenmesini bekleyin. Bu karışımı hem sıcak hem de soğuk içebilirsiniz. Kaynayan suyun içine değil, kaynamış suyun içine atılarak kendisinin demlenmesi gerekir.

Not: Eğer kronik rahatsızlığınız varsa, kabızlık sorunu yaşıyorsanız, mide rahatsızlığınız varsa ve Tansiyon, şeker, kalp gibi sürekli ilaç kullanmanızı gerektiren bir rahatsızlığınız varsa lütfen doktorunuza danışmadan tüketmeyin. Ayrıca en fazla 2 hafta boyu tüketilip 2 hafta ara verilerek uygulanmalıdır.