Su şişesini doğru temizlemeyenler için büyük risk! Temizleme yöntemine aman dikkat

Su şişelerinin temizliğine dikkat. Tahmin edemeyeceğiniz kadar fazla bakteri yuvasına dönüşebilir. Her su doldurmadan önce mutlaka iyice temizlenmesi gerekmektedir. Çok büyük sağlık sorunlarına sebep olabilir.
Su şişesini doğru temizlemeyenler için büyük risk! Temizleme yöntemine aman dikkat

İçme suyu doldurduğunuz ve tekrar kullanılabilir olan su şişelerini temizlerken aman dikkat. Tam bir bakteri yuvası olabilir. Tek kullanımlık plastik şişelerin kullanımının azatılması gerekmektedir. Çevre dostu olan cam şişeler kullanılması önerilmektedir. Çeşitli tasarımlarda birçok su şişesi bulunmaktadır. Fakat hepsinin de mutlaka güzelce temizlenmesi gerekmektedir. Peki eğer düzgün temizlenmense ne olur? Nasıl temizlenmelidir? 

KLOZET KAPAĞINDAKİ MİKROPLARDAN 40 BİN KAT DAHA FAZLA

Şu şişelerinin düzgün ve yeterince temizlenmemesi halinde birçok risk olduğu sağlık uzmanları tarafından açıklandı. Yapılan uyarılara göre su şişesinin temizlenmeden bittikçe yeniden doldurulup kullanılması sağlık problemlerine yol açabilir. Bu şişelerin ortalama olarak 20,8 milyon bakteri birimi içerdiği yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu klozet kapağındaki mikroplardan 40 bin kat daha fazla. İşte bu tespit riski gözler önüne koyuyor. 

Su şişelerini düzgün temizlemek ve mutlaka içerisindeki suyun bitmesiyle birlikte her seferinde güzelce temizleyerek tekrar doldurmalısınız. Peki şişelerdeki bu mikroplardan kurtulmak için doğru temizleme yöntemi hangisidir?

DOĞRU TEMİZLEME YÖNTEMİ

Su içmek için kullanılan şişeler yıkandıktan sonra iyice kurulanmalıdır. Çünkü küf ve bakteri birikmesine sebep olabilir. Plastik şişelerde bu olasılık daha yüksektir. Fakat iki şişe türünde de mutlaka temizlendikten sonra iyice kurulanması gerekir. Şişelerin temizlenmesi kadar bu işlemde oldukça ö nemlidir. Sağlıklı su içmek için bu iki aşamayı sakın atlamayın. 

Şu şişelerinizi temizlek için ise yapılması gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Öncelikle kapağı sökün. Daha sonra pipetini ve lastik contayı da çıkan. 1 litre sıcak suya 1/4 fincan karbonat ekleyin. Burada suyun kaynak olmamasına özen gösterin. Daha sonra su şişenizi bu karışım ile doldurup çalkalayın. Ayrılan diğer parçaları da ayrı bir kabın içinde bu karışım ile birlikte bir gece kadar bekletin. 

Diğer gün ise sıcak su ve karbonat karışımını bir kez daha aynı şekilde uyguladıktan sonra beklemeden şişenin içerisine bir fırça yardımıyla temizlein. Daha sonra tüm parçaları özenli bir şekilde kurulayın. Kuruduğundan emin olun. Daha sonra tüm parçaları yerine takarak içerisine suyu tekrar koyarak gönül rahatlığı ile içebilirsiniz. 

Su şişesini temizlerken mutlaka şişenin iyice kurumasına özen göstermek oldukça  önemlidir. Yoksa küf ve bakteri çok daha fazla çoğalacaktır.