Sperm Artırıcı Yiyecekler

Sperm artırıcı yiyecekler son derece önemli olan sperm sayısının doğal yoldan artması için son derece önemlidir.
Sperm Artırıcı Yiyecekler
İnsanların üreme sürecinde her zaman işler yolunda gitmez. Kadın ya da erkeklerde kısırlık yani infetilite görülebilir. Bu durumda erkek ve kadının genel sağlık durumuna bakılır. Sperm arttırıcı yiyecekler arasında bulunan bazı besin destekleriyle sperm hareketliliğinin artması sağlanabilir. Özellikle sağlıksız beslenmek, sigara ve alkol gibi olumsuz etkiler ciddi sperm kayıplarına yol açabilir. Aşağıdaki yiyecekler, sperm arttırıcı etki göstermekle birlikte genel sağlık açısından da yararlıdır.

 

Bitter Çikolata
Şaşırtıcı olabilir ama bitter çikolata sperm arttırıcı yiyecekler arasındadır. Son derece önemli olan ve kullanım açısından yarar sağlayan bu gıdaların genel sağlık uygulaması açısından önemi büyüktür. Bitter çikolata düzenli olarak tüketildiğinde sperm hareketini ve kalitesini arttırıyor. Çünkü içinde anti oksidan bulunuyor.

 

Keçiboynuzu
Keçiboynuzu da erkek üreme sağlığı denildiğinde akla gelen ilk besindir. Pekmezinden marmelatına kadar çok sayıda çeşidi sperm kalitesinin artmasına yardımcı olmaktadır. Doğal olarak tüketilen bu ürünün yanında ceviz de kullanabilirsiniz. Bu yüzden sağlıklı beslenmek isteyenler için her zaman doğru kombinlerin yaratılması düzenli beslenme planıyla mümkün olacaktır.

 

Balık
Neye yararı yok ki? Balığın her derde devası vardır. Omega 3 asitlerinin deposu olan balık sayesinde kan lipidlerinin dengesi korunacaktır. Sperm arttırıcı özelliği olan bu besinler sayesinde spermlerin kalitesi de artacaktır.

 

Ceviz
Ceviz de zengin yağ asitleri arasında yer almaktadır. Sper sayısının yetmediği durumlarda ihtiyacınız olan desteği almanız için antioksidan özellik göstermektedir. Üreme organlarının sağlıklı gelişmesi, E vitamini ve antioksidan desteğin sağlanması açısından ceviz son derece önemlidir. Arginin içeriği de yüksek olan ceviz meninin hacimsel olarak artmasına da yardımcı olur. Günde en az iki adet ceviz tüketilmesi gerekir.

 

Kırmızı Et
En önemli protein kaynağı et ürünleri, L karnitin açısından zengindir ve sperm kalitesinin artmasını sağlar. Bu besinler düzenli olarak tüketildiğinde sperm kalitesini arttıcı besin grubuna dahil olurlar. Ama aşırı tüketilmesi konusunda ekstra bir fayda da sağlamazlar.