ŞOK İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ucuz marketler zinciri olan Şok’ ta çalışmak için farklı mecralardan başvurular gerçekleşebilir. Bir özgeçmiş hazırlamanız önemlidir.
ŞOK İş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Kariyer Sitesinden Şok İş Başvurusu
Kariyer sitelerinde Şok iş başvuruları yapılabilmektedir. Kayıtlı olduğunuz sitede ilanlara bakarak online başvuru yapılabilir. Bu işlemler genellikle mağazaların havuzda cv biriktirmesi amacıyla yapılır. Ancak bazı zamanlar acil mağaza personeli gerektiğinde hızlı sonuçlar da alabilirsiniz. Yani aslında kurumsal alımların yapıldığı zamanlama ile de ilgilidir. Alımların çoğalması alışverişin çoğaldığı zamanlarla ilgili olabilir. Örneğin yaz dönemlerinde mağazalardaki yoğunluk bazı yerlerde daha çok olabilir. Özellikle tatilde kalabalıklaşan il ve ilçeler buna örnek verilebilir. Bu yüzden bahar aylarında daha fazla alım yapılmaktadır. Ama bu durum istisnalar da barındırabilir.

 

Hangi Alanda Alım Oluyor?
Başvurulacak ilanlar için kasiyerlik, reyon görevlisi gibi çeşitli bölümler değerlendirilebilir. Hangi pozisyonda açık olduğu, firmanın kendi mağazalarındaki afişlerden görülebilir. Ayrıca Şok ’un kendi sitesine bakılabilir. Burada açıklamalar bölümünde ilan alımı olacak bölümler gösterilecektir. Ayrıca bölge müdürlüklerine de sorularak Şok iş alımları için detaylara bakılabilir.

 

Şok Sitesinden Cv Göndermek
Şok mağazalarının kendi internet sitesini incelemek, size fayda sağlayacaktır. Burada ilanlar verilebileceği gibi havuzda birikmesi için buraya ekleme yapılabilir. Mağaza kendi sitesinden başvurunun geri dönmesi daha uzun vadede olabilir.

 

İŞKUR İle Başvuru
İŞKUR bazı dönemlerde bazı kurumlarla anlaşma yaparak mesleki eğitim vererek eleman alımı yapabilmektedir. Bunu da takip ederek sonuç alınması mümkündür. Hangi kurumla ne zaman iş alımları yapılacağı farklı mecralardaki ilanlardan belli olacaktır.

 

Şok İş Başvurusunda Referans Gerekli Mi?
Referansların genel amacı, bir kuruma başvururken sizin çalışma disiplininiz hakkında bilgi alabilmektir. Yani başka bir firmada bulunduğunuz süre içinde nasıl bir çalışma yürüttüğünüz önem kazanır. Yeni elemanı tanımak isteyen firmalar için bu önemlidir. Bu nedenle cv oluştururken eski çalışılan alanda bir kişinin izniyle referans telefonu olmalıdır. Şok iş başvurusu yaparken ayrıca özgeçmişinizin sıkıcı olmaması gibi konulara da önem verilmelidir. Açık ve dürüst bir özgeçmişle ideal sonuçlar almak kolaylaşır. Başvuru yapacak birçok kişi olduğu düşünülürse ayırt edilmesi kolaylaşacaktır.