Siyah nokta bandı nedir? Siyah nokta bandı nasıl kullanılır?

Cildin aşırı yağ üretmesi sonucunda maalesef ki siyah noktalar karşımıza çıkmaktadır. Peki yağ neden siyah şekilde görünmektedir diye inceleyecek olursak bunun sebebi ise ciltte biriken kir ile birleşmesidir. Bu yüzden uzmanlar sık sık cilt temizliğine dikkat çekmektedir. Üstelik sadece cilt temizliği ile değil, yoğun güneş ışınlarına maruz kalmakta siyah noktaların artmasına sebep olmaktadır.
Siyah nokta bandı nedir? Siyah nokta bandı nasıl kullanılır?

Siyah noktalar pek çok kişide görülmektedir. Bunu çok iyi bilen üreticiler ise farklı markalarda siyah nokta bandı üretmiştir. Bu yüzden tek bir seçeneğe bağlı kalmak zorunda değiliz. T bölgesinde kullanılan siyah nokta bandı, adından da anlaşılacağı gibi bizleri siyah noktalardan kurtaran batlardır. Bantların üzerinde polyquaternium 37 isminde bir madde mevcuttur. Su ile ıslatıldığı zaman deriye yapışır ve bu şekilde ciltteki gözeneklerde bulunan kir ve yağ birleşimini, siyah noktaları temizler, kağıda çekip yapıştırır. Daha sonrasında siyah nokta bandına baktığımız zaman siyah noktalarımızın kağıt üzerinde kaldığını görebiliriz.

SİYAH NOKTA BANDI NASIL KULLANILIR?

Siyah nokta batlarının kullanımı son derece kolaydır. Çeşitli markalarda bulunan alternatifleri de genellikle aynı şekilde kullanılmaktadır. Ilık su ile uygulanacak bölgeyi ıslatmak gerekmektedir. Sadece bant uygulamak için ıslatabileceğimiz gibi duştan sonra kullanmayı da tercih edebiliriz. Islattığımız bölgeye bandın yapışkan kısmını ayırıp yapıştırıyoruz. Yapıştırdığımız bant üzerine tekrardan hafifçe nemlenmesini sağlıyoruz ve böylece bant daha sağlam bir şekilde olduğu yerde kalmaktadır. Tercih ettiğimiz markanın kutusunun üzerinde ne kadar süre durması gerektiği yazmaktadır. Söylenilen süre kadar bekletip sonrasında siyah nokta bandını çıkarıyoruz. Genellikle bu süre 15 dakikadır. Bandın çok kurumamasına dikkat etmemiz gerekli. Aksi takdir de istediğimiz sonuca ulaşamayız. Çekerken hafif bir acı hissedebiliriz. Tedirgin olmamıza gerek yok. Çünkü bu acı siyah noktaları çektiğini belirtmektedir.

Genellikle 15 günde bir siyah nokta bandının uygulanması önerilmektedir. Dikkat etmemiz gereken bir diğer husus siyah noktalarımızdan kurtulduktan sonra uzun vadeli olarak kullanımına devam etmememizdir. Çünkü çekmesi gereken siyah nokta kalmadığı deriyi tahriş edebilir. Bu da istemeyeceğimiz bir sonuçtur. Bilinçli kullanım ile siyah nokta bandının faydasını görebiliriz.