Sivrisineklerden Korunmanın Doğal Yolları

Yaz aylarının hepimiz için en kötü yanı sivrisineklerdir. Özellikle de geceleri vızz sesiyle uyanmak hepimizin sinirleriniz bozan durumlardır. Bunun yanında sivrisinek ısırığı da canımızı sıkacak başlıca durumlardan biridir.
Sivrisineklerden Korunmanın Doğal Yolları
Bebeklerimiz ve çocuklarımızın daha fazla maruz kaldığı bu ısırıklardan korunmak marketlerde satılan birçok sprey ile mümkün. Ama biliyoruz ki spreyler çok fazla derece kimyasal ürün içerdiği için gönül rahatlığıyla kullanamamaktayız. Bundan dolayı sizin için sivrisineklerden koruyucu birkaç doğal yöntem araştırdık.

Açık renkli giysiler giymeye özen göstermelisiniz.

Sivrisinekler karbondioksit bakımından zengin yerlere doğru gitmeyi severler. Bundan dolayı koyu renkli giysiler açık renkli giysilere göre daha fazla karbondioksit tuttuğundan açık renkli giysiler giymeye özen göstermelisiniz.

Sarımsak tüketimini arttırmak.

Sinekler sarımsak kokusundan hoşlanmazlar. Bundan dolayı sarımsak tüketimi ile birlikte yayılan koku sineklerin sizden uzaklaşmasına yol açacaktır.

Sivrisineklere Karşı Doğal Losyon Yapımı

Sivrisinekleri uzaklaştrıcı birçok bitki ve bu bitkilerin yağları vardır. Bunları kullanarak kendinize pratik bir şekilde kullanabileceğiniz losyonlar yapabilirsiniz. Böylece organik olduğu bildiğiniz için gönül rahatlığıyla kendinizde ve çocuklarınızda kullanabilirsiniz.

Kolonyalı karanfilli losyon

Bu losyon sineklerden korunmak amacıyla yapılan losyonlardan en etkili olanlarından biridir. Kolonyalı ve karanfilli losyon yapımı için 100 cc koloya içine 20 gram karanfil ataak iyice çalkalayın. 4 gün boyunca ara ara çalkalayarak bekletin. Daha sonra içinden karanfilleri atarak kokusunu sevdiğiniz bir yağla karıştırarak kullanabilirsiniz.

Maydanozlu losyon

Maydonuzu kaynatarak soğuttuktan sonra elma sirkesiyle karıştırın. 1 gün kadar bekletin ve sinek kovucu losyon olarak kullanabilirsiniz.

Sivsineklerden Koruyucu Mum Yapımı

Sadece losyolarla değil mumların yardımı ile de sivrisineklerden kurtulabiliriz. Bu mumumun hazırlanışı ise şöyledir:

Eski yada kullanmadığınız mumları ısı geçirmez bir kapta ben mari usulu eriterek içine miktara göre idris otu, limon otu veya kedi otu yağı damlatınız. Sonra dilersiniz içine gıda boyası yada renkli pigmentler kullanarak görsel açıdan göze güzel görünen bir aksesuar olarak da kullannabilirsiniz. Sinek kovucu mum da sineklerden korunmada etkili yöntemlerden biridir. Özellikle gece vakti bu mumu kullanmanız daha etkili bir sonuç verecektir.