Sivrisinek kaçıran yöntem! Bir tutamı tek sivrisinek bırakmıyor!

Havaların ısınmasıyla beraber evlerde sivrisinekler yeniden görülmeye başlandı. Evlerden sivrisinekleri uzak tutan yöntemi herkes merak ediyor. Yapılması gereken ise çok basit bir işlem oluyor.
Sivrisinek kaçıran yöntem! Bir tutamı tek sivrisinek bırakmıyor!

Havalar ısındıkça çoğu kişi memnun olurken evlerde sivrisinekler de görülmeye başlandı. Daha şimdiden evlerdeki sivrisineklerden kurtulmanın nasıl mümkün olabileceği araştırılıyor. Evlerdeki bu küçük düşmanlar çok can yakıcı olabiliyorlar. Özellikle uykuda insanları ısırmaları ile bilinen sivrisinekleri evden uzak tutmanın çok büyük bir önemi bulunuyor. Peki sivrisinekleri evden nasıl uzak tutabiliriz.

SİNEK İLAÇLARI SON ÇARE

Eczanelerde veya marketlerde satılan sinek ilaçları sinekler için öldürücü etki yapabiliyor. Bu açıdan da bu ilaçlar sivrisineklere karşı çokça kullanılabiliyor. Ancak bu ilaçlar sivrisinekler eve girip yayıldıklarında sona çare olarak çözüm olabiliyorlar. Sivrisineklerin eve girmelerine bu öldürücü ilaçlarla çare bulunamıyor. Üstelik sivrisineklerin çok hızlı üredikleri de hesaba katılırsa bir eve yerleşmeleri ile sinek ilacı ile öldürüp köklerinin kurutulması imkansız hale geliyor.

ÇÖZÜM YOLU ÇOK BASİT!

Sivrisinekleri evlerden uzak tutmanın çok basit bir yöntemi bulunuyor. Bunun için de bazı doğal kokulardan yararlanmak gerekiyor. Sivrisinekler kesin kokulardan kaçmaları ile biliniyor. Bundan dolayı bazı çiçeklerin ve bitkilerin kokularını kullanarak sivrisinekleri evden uzak tutabiliriz.

Bir kasenin içerisinde su ile seyreltilmiş bu kokuları ekleyerek pencere önlerine koyarsak sivrisinekler o eve bir daha adım dahi atmayacaklardır. Bunun için de lavanta, adaçayı limon, karanfil gibi kokuları güçlü olan doğal ürünler kullanılabilir. Bu yöntemi uygulayanlar sivrisinekleri evlerinden uzak tutmayı başaracaklardır.

Sivrisinekleri bu koku yöntemi ile uzak tutmak için çok önemli bir detaya dikkat etmek gerekiyor. Hazırlanan karışımın keskin kokulu olmasına dikkat edilmelidir. Zamanla bu keskin koku etkisini kaybedebilir. Bunun da kontrolü yapılmalıdır. Koku geçtiğinde sivrisineklerin eve akın edeceği unutulmamalıdır.