Sigara içiyorsanız mutlaka günde 1 tatlı kaşığı yiyin! Ciğerleriniz pırıl pırıl olacak

Günümüzde ne yazık ki pek çok kişi sigaranın zararlarını bilmesine rağmen içmeye devam ediyor. Pek çok hastalığın temel sebebi olarak sigara kullanımı gösteriliyor. Sigaranın zararlarına karşı o ürün oldukça etkili!
Sigara içiyorsanız mutlaka günde 1 tatlı kaşığı yiyin! Ciğerleriniz pırıl pırıl olacak

Son dönemlerde sağlık sorunları için ön plana çıkan çam kozalağının yararları merak ediliyor. Solunum yolları konusunda ciddi etkileri olduğu bilenen çam kozalağı özellikle sigara içenler tarafından daha fazla araştırılıyor.

ÇAM KOZALAĞINI EVDE HAZIRLAYABİLİRSİNİZ

Çam kozalağını evde kolayca hazırlayabilirsiniz! Bunun için yapmanız gereken tek şey taze çam kozalağı toplamak. Topladığınız çam kozalağını güneşte kurutup, dövün. Daha sonra pekmez ile birlikte dövdüğünüz kozalakları karıştırın. Pekmezden hoşlanmıyorsanız, balı da tercih edebilirsiniz.

Bu şurubun özellikle çam kozalağının en verimli olduğu ilkbahar ve sonbahar zamanında toplanması ve yapılması önerilmektedir.

screenshot-2.png

Özellikle pekmezli çam kozalağının mutlaka sigara içenler tarafından kullanılması gerekiyor. Sigaranın yarattığı balgamlı öksürükle birlikte nefes darlığı konusunda da yardımcı olmaktadır.

ÇAM KOZALAĞI PEKMEZİNİN YARARLARI NEDİR?

Son derece yararlı olan çam kozalağı pekmezinin genel faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Mide ve akciğer başta olmak üzere astım ve solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Genel olarak kış aylarında sıkça görülen üst solunum yolu ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarının tedavisi için kullanılmaktadır.

Düzenli kullanımda bağışıklık sisteminin güçlendiği bilinmektedir.

Balgamlı öksürüğü keser, ciğerlerin rahatlamasına yardımcı olur.

Kabızlık probleminin önüne geçtiği gibi vücuttaki enfeksiyon ve kandaki mikropların ilerlemesini önler.

Ancak çam kozalağının dikkatli bir şekilde kullanılması gerekiyor. Daha fazla yarar görmek için daha çok kullanılması halinde sindirim ve mide sorunlarına neden olabilir.