Sıcaklarda ferahlatacak evde yapılması kolay soğuk içecek tarifleri

Evde yapılabilecek kolay kahve çeşitleri. Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan soğuk kahve nasıl yapılır?
Sıcaklarda ferahlatacak evde yapılması kolay soğuk içecek tarifleri

Yaz mevsiminin en sıcak günleri yaşanıyor. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi aşırı sıcak günler insanları bunaltıyor. Serinlemek için çare arayan vatandaşlar evde yapılabilecek ve yapımı kolay olan içecek çeşitlerini araştırıyor. Bizde Uşak Gündem olarak sizler için evde yapılması kolay soğuk içecek çeşitlerini ve tariflerini araştırdık. 

Soğuk kahve yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Evde pratik bir şekilde yapılan ve dışarda içilse çok daha fazla para ödenecek olan bu kahve çeşitlerini az maliyetle evde yapmak mümkün. Kahvenin vazgeçilmez tadı ve kokusuna doyulmuyor. Yaz mevsiminde de soğuk tercih ediliyor. Peki ne tür soğuk kahveler evde yapılabilir? Tarifi nedir?

KAHVE ÇEŞİTLERİ VE TARİFLERİ

Cold Brew

Cold Brew adı verilen soğuk kahve çeşitlerinden biri olan bu kahve soğuk demlenen bir kahvedir. Kahve yaparken en çok dikkat edilmesi gereken nokta ise gün boyu beklemesi gerekitğidir. Cold Brew adı verilen bu kahveyi yapmak için ö zel makineler bulunmaktadır. Fakat evdeki imkanlar ile bu kahveyi yapmak da mümkündür. 

Öncelikle bir kaba ya da ağzı geniş bir şişeye özel çekilmiş kahveyi ekleyin. Daha sonra soğuk su ekleyin. Oranların ise 100 gr kahveye 500 ml su konulmalıdır. Daha sonra bu kahvenin 24 saat kadar bekletilmesi gerekir. Demlendikten sonra buzlu bir bardağ alarak afiyet ile içebilirsiniz. 

Frappe

Frappe ise yine soğuk içilen bir kahvedir. Yapılışı oldukça kolay olan bu kahve için gerekli malzemeler şunlardır;

1,5 tatlı kaşığı nescafe
Şeker
4-5 tatlı kaşığı su
Soğuk süt
1-2 adet buz küpü gibi malzemeler gerekmektedir. Ayrıca sunum için ise de vanilyalı dondurma gerekiyor. 

Hazırlanışı sırasında ise bir karıştırıcıya kahve, şere ve su koyularak en az 30 saniye kadar çalkalayın. Daha sonra krema kıvamına geldiğinde uzun bir cam bardığın dibine buz koyduktan sonra üzerine bu karışımı ekleyin. Karışımın üstüne soğuk süt ekleyin. Daha sonra dondurma ekleyerek afiyetle içebilirsiniz. 

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz.