Salça küflenmesini önleyen pratik yöntem! Bir kaşık ekleyin 6 ay saklayın!

Salçanın küflenmesi mutfakta ev hanımlarının baş edemediği sorunlar arasında yer alıyor. Salçaların küflenmesini önleyen çok pratik bir yöntem bulunuyor. Bu yöntemi uygulayanlar salçalarını çöpe atmak zorunda kalmıyorlar.
Salça küflenmesini önleyen pratik yöntem! Bir kaşık ekleyin 6 ay saklayın!

Türk mutfağında yardımcı yemek malzemeleri arasında en önemlisi salça oluyor. Salça kullanılmadan yapılabilecek yemek sayısı çok az olduğu biliniyor. Bu kadar çok kullanılan bir yemek malzemesinin doğru şekilde muhafaza edilmesinin büyük bir önemi var. Eğer doğru şekilde saklanmazsa bir süre sonra salçaların üzerinde küflerin oluştuğu ve yenilmeyecek hale geldikleri görülüyor.

KÜFLENEN SALÇAYI ATIN!

Küflenen bir yiyeceği yemek konusunda çokça yapılan bir hata bulunuyor. Bazı yiyeceklerde küflenme olduğunda sadece küflenen kısım atılıp geri kalanı yenilebiliyor. Ancak salça gibi bazı yiyeceklerde ise küflenme olduğunda bunları tüketmek sağlığa çok zararlı oluyor. Bundan dolayı evlerde küflenen salçanın üst tabakasında küfleri temizleyip kalanını kullanmak doktorlar tarafından büyük tehlike olarak değerlendiriliyor.

SALÇA NEDEN KÜFLENİR?

Salçanın neden küflendiği oldukça merak ediliyor. Salça yoğunlaştırılmış bir yemeklik malzemedir. İçerisinde çokça doğal şeker bulunmaktadır. Bu şeker hava aldıkça bakteri üretebilmektedir. Dolayısıyla salçalarda sıklıkla küflenme olacaktır. Bu küflenmeyi önleyecek herhangi bir işlem yapılmadan küflenmesi önlenemiyor. Eğer bir salça küflenmiyorsa o salçanın üretiminde katkı maddeleri çok fazla kullanılmıştır.

SALÇAYI KÜFLENDİRMEYEN YÖNTEM!

Salçanın küflenmesini önleyen çok önemli bir püf noktası bulunuyor. Marketten salça alınıp eve gelindiğinde ilk kullanım ile beraber salçanın üst kısmı bir kaşık yardımı ile düz bir hale getirilir. Ardından üzerine sıvı yağ eklenir. Bu sıvı yağ salça ile hava bağlantısı arasında bariyer olacaktır. Böylece ne kadar saklanırsa saklansın salçada küflenme olmayacaktır. Bu yöntemi uygulayanlar için salça küflenmesi gerçekleşmeyeceği için salçanın çöpe atılması riski de sıfırlanmış oluyor.