Saksıda Sebze Nasıl Yetiştirilir?

Sebze yetiştirmek, organik olarak dalından, hormonsuz, ilaçsız bir şekilde gıda tüketmek isteyenlerin en büyük rüyası. Bahçeli bir eve sahip olanlar bu hayali kolaylıkla gerçekleştirebilirken, büyük şehirlerde yaşayıp bahçeli bir eve sahip olmayanlar ise balkonda sebze meyve yetiştiriciliği yapabiliyor.
Saksıda Sebze Nasıl Yetiştirilir?

Bir bahçeye ihtiyacınız olmadan kolaylıkla kendi sebzelerinizi yetiştirmeniz mümkün. Ufak bir araştırma yaparak dalından sofranıza gelecek doğal sebzelerinizi yetiştirmeye başlayabilirsiniz. Peki sebze yetiştirmek için neler gerekiyor?

Evde Sebze Yetiştirmek İçin Gerekenler

Balkonunuzda kendi sebzelerinizi yetiştirmek istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız öğrenmeye başlayacağınız ilk şey saksı ve toprak seçimi olmalı. Her bitki için saksı ve toprak tercihi değişiyor olsa da bunlar evde sebze yetiştirmeye yeni başlayacak olanlar için biraz detay kalabiliyor. Dolayısıyla önceliğiniz ortalama olarak neye ihtiyacınız olduğunu belirlemek olmalı.

Saksılarınızı plastik olarak seçmeniz hafifliği ve taşıma kolaylığı açısından yerinde olacaktır. Aynı zamanda balkonda sebze yetiştirmek için çok küçük saksıları tercih etmemenizde fayda var. Ortalama 40 cm genişlikte saksılar başlangıç için ideal olacaktır. Bunun yanında saksılarının altının delikli olmasına dikkat etmelisiniz.

Sebze yetiştirmek için toprak seçimi ilk etapta sizler için çok detaylı olabilir. Bunun için paketlenmiş halde satılan sebze yetiştirmeye uygun topraklardan faydalanabilir, zaman içinde hangi toprak çeşidi ile verim alabileceğiniz öğrenebilirsiniz.

Hangi Sebzeyi Yetiştirmek Daha Kolay?

Evde sebze yetiştirme işine girişirken herkes bu işin altından kalkıp kalkamayacağını düşünmektedir ancak evde sebze yetiştirmek düşündüğünüzden çok daha kolay olabilir. Her sebzeyi yetiştirmek elbette başlangıçta zor olabilir. Yetiştirmesi daha basit olan sebzeler ile başlayarak zaman içinde kendinizi geliştirmeniz mümkün. Hangi sebzeleri yetiştirmek daha kolay olur diye düşünüyorsanız, başlangıç aşamasında yetiştirebileceğiniz birkaç sebze çeşidini öğrenmenizde fayda var. Yetiştirmesi en kolay sebzeler:

Domates,

Biber,

Sarımsak,

Soğan,

Salatalık,

Olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle domates, evde sebze yetiştiriciliğine yeni başlayanlar için oldukça fazla tercih ediliyor. İnternet üzerinden yapacağınız basit araştırmalar ile evde sebze yetiştirmek için gerekli bilgileri öğrenebilir, hemen bugün sebze yetiştirmek adına ilk adımınızı atabilirsiniz!