Sakın limonun çekirdeğini çöpe atmayın! Sebebini öğrenince çok pişman olacaksınız

Her evde olmazsa olmaz besinler arasında olan limon için bilinmeyenler ortaya çıktı! Çoğumuz limon çekirdeğinin bir işe yaramayacağını düşünerek çöpe atıyoruz.. Ancak sebebini öğrenince sizde limon çekirdeklerini çöpe atmayacaksınız!
Sakın limonun çekirdeğini çöpe atmayın! Sebebini öğrenince çok pişman olacaksınız

Limon çekirdeklerinin faydaları sosyal medyada gündem oldu. Çöpe atılan ve kullanılmayan limon çekirdeklerinin aslında çok faydalı olduğu ortaya çıktı. Peki, evdeki limonun çekirdekleri ile neler yapılabilir? İşte merak edilenler!

Limonun faydaları saymakla bitmez. Limon çekirdeklerinin birden fazla kullanım alanı bulunuyor. Sağlık açısından da faydaları olduğu bilinen limonun çekirdekleri hakkında bilinmeyen her şey haberimizde!

ÇAY YAPABİLİRSİNİZ

Limon çekirdeğinden çay yapabilirsiniz! Bu noktada yapmanız gereken tek şey limon çekirdeklerini kaynar suya atıp 10 dakika demlemek! Dilerseniz bal ve limon kabuklarıyla da süsleme yapabilirsiniz. Sağlık açısından faydalı olan limon çekirdeklerinden yapılan çayı belirli miktarda tüketin. Fazla kullanımı tansiyon düşüklüğüne neden olabilir.

screenshot-17.png

LİMON ÇEKİRDEĞİ BAHARATI

Limon çekirdeklerinden baharat yapabileceğinizi biliyor musunuz? Yapmanız gereken tek şey limon çekirdeklerini kurutun. Bir öğütücüden geçirerek toz haline getirin. Bu şekilde dilerseniz sebze yemeklerine kullanabileceğiniz gibi salatalarınıza da farklı bir lezzet katabilirsiniz.

TEMİZLİKTE DEĞERLENDİRİN

Temizlik yaparken ne yazık ki pek çok kişi kimyasal temizlik malzemesi kullanıyor. Ancak limon çekirdeği sayesinde temizliklerinizi doğal yollardan da yapabilirsiniz. Limon çekirdeklerinden yapacağınız doğal temizlik suyuna ek olarak sirke de katabilirsiniz.

CİLDİNİZİN TEMİZLİĞİNDE KULLANIN

Limon çekirdeklerini dilerseniz sıcak suya ekleyebilir, cilt temizliğinde kullanabilirsiniz. Limon yapısı gereği, cilt üzerinde gergin bir etki yaratmaya çok müsaittir. Ancak limonu sakın cildinize direkt olarak uygulamayın. İçerisinde barındırdığı asit sebebiyle cilt katmanına zarar verebilir. bu da istenmeyen sonuçların doğmasına neden olabilir.