Saçını evde boyayanların dikkatine! Boyanın daha kalıcı olması için bunu yapın

Saçını evde boyadıktan sonra ne kadar bekletilmesi gerektiğini merak edenler buraya! Ünlü saç boyama uzmanı sosyal medyada açıkladı.
Saçını evde boyayanların dikkatine! Boyanın daha kalıcı olması için bunu yapın

Saçlarını evde kendileri boyayanlara ipuçları kuaförler tarafından açıklandı. Saçları yeni renge boyadıktan sonra bunları yaparak boyanın daha canlı ve kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Boyanın akma süresini uzatabilmek herkesin hayalidir. İşte kuaförler tarafından verilen ipuçları ile bunu yapmak mümkün. Peki saçlar boyandıktan sonra ne kadar süre ile beklemesi gerekiyor?

Saçların boyanmasının ardından yıkama süresi oldukça önemli. Bunun yanında saçları yıkamak için kullanılan ürünler de oldukça önemli. Boyanın daha kalıcı olması için bu etkenlere dikkat etmek gerekiyor. Kuaförler tarafından açıklanan bu ipuçlarını sizler için derledik.

SAÇI BOYADIKTAN SONRA NE KADAR BEKLEMELİ?

Boyanın rengini korumak için bekletilmesi gereken bir süre vardır. Ayrıca daha sonra da boyanın kolayca akmaması için uyulması gereken kurallar da bulunmaktadır. Boyama işleminin ardından hemen sonra saçınızı yıkamak sorun olmayacaktır. Şampuanlamalar arasında geçen sürenin o kadar önemli olmadığını söyleyen kuaförler kullanılan malzemelerin çok daha önemli olduğunu açıkladı.

Yeni boyanan saçın renginin çabuk solmasını engellemenin de mümkün olduğunu söyleyen kuaförler yıkama aralıklarının artması gerekmektedir. Saçları yıkamak için en az iki gün kadar beklemek önerilmektedir. Renk açısından güvenli ürünlerin de kullanılması gerekmektedir.

Yeni saç renginizi korumak için bazı ipuçları bulunmaktadır. Mesela saçınızı yıkadığınız su çok sıcak ise saç kütikülünü açacaktır. Renk açısından güvenli bir şampuan veya saç kremi kullanımı önerilmektedir.

Saç boyama uzmanı olan Ashley Pineda sosyal medya hesabı üzerinden bazı ipuçlarını şöyle sundu; "Su çok sıcak olduğunda, saç kütikülünü açar ve hızlı bir hızda renk moleküllerini serbest bırakır. Her zaman renk açısından güvenli bir şampuan ve saç kremi öneririm" ifadelerini kullandı.

Anlatılmak istenen ise duş esnasında çok sıcak sudan kaçınılması gerektiğidir. Yüksek su sıcaklıkları yeni boyanmış saç renginin çabucak solmasını salar.