Saç neden dökülür

Herkes sağlıklı gür ve parlak saçlara sahip olmak ister. Bunun için piyasa da birçok şampuan saç maskeleri ve saç bakım yağları bulmak mümkün. Özellikle saç dökülmesi yaşaya kadınlar ve erkekler yıllardır buna çözüm aramakta.
Saç neden dökülür

Saç dökülmesi hem psikolojik hem de fiziksel olarak kişileri rahatsız eden bir durumdur. Saçların her yere dökülmesi, saçlar arasında açıklık, zayıf gözüken saç ve yıpranmış görünen saçlar dökülen saçlardan kaynaklanır.

Saç Dökülmesinin Başlıca Sebepleri Nelerdir?

Genetik yapı: Saç dökülmesindeki en büyük faktör genetik faktördür. Erkeklerde kötü testosteron hormonları saç dökülmesinde büyük rol oynarken, bayanlarda ise aromataz denilen emzimden dolayı saç dökülmesi yaşanıyor. Üstelik genetik saç dökülmesi erken yaşta kendini göstermeye başlıyor.

Telogen Effluvium: Kadınlarda görülen genetik saç dökülmesinden sonra en sık görülen ikinci nedendir. Saç dersinin en az %10 kısmı günlük saç döküyor. Bu da günde ortalama en az 700 tel anlamına geliyor. Fakat bazı uzmanlara göre normal karşılanırken bazı uzmanlarda önüne geçilebileceğini öne sürüyor.

Stres: Her sorunun başı olduğu gibi, saç dökülmesinde de büyük rol oynayan Sebeplerden biri de stres. Özellikle Çalışan kişilerin, rahatsızlık geçirmiş kişilerin en az 6 ay süre strese bağlı saç dökülmesi yaşadığı biliniyor.

Doğum Sonrası Ve Hormonsal Değişiklikler: Doğum ve lohusalık döneminde, vücutta eksik kalan vitamin ve minerallerden dolayı sık sık saç dökülmesi yaşanmaktadır. Doğumdan sonra sağlıklı beslenme ve saç bakımı gibi saç dökülmesi önlenebilir.

Sağlıksız Beslenme Ve Bakımsızlık: Saçlar yediğimiz besinlerden, aldığımın vitamin, mineral ve proteinlerden beslenir. Eğer sağlıksız beslenme, kansızlık, demir eksikliği gibi sebepler saç dökülmesini sağlar. Tedavi edilmezse kelliğe yol açabilir.

Saç Dökülmesini önlemek İçin;

  • Sağlıklı ve protein ağırlıklı beslenin
  • Stresten uzak durun
  • Sigara ve alkolü Bırakın
  • Kimyasal içeren ürünlerden uzak durun
  • Saçlarınızı kalın dişli ve koparmayan taraklarla, yavaş tarayın.
  • B grubu vitamin alımını arttırın

Tüm bunların yanı sıra; En kısa sürede Doktora başvurarak sorununuzu anlatın. Belki de erken teşhis ile daha fazla saç dökülmesi yaşamadan sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.