Sabahları aç karnına bir kaşık içen rahatlıyor! Bağırsaklarınız anında çalışacak kabızlık bitecek

Kabızlık ne yazık ki son dönemlerde pek çok kişinin şikayet ettiği konular arasında yerini alıyor. Günlük hayatın stresi yeterli miktarda su içmemek ve sağlıklı beslenmemek kabızlığın en büyük sebepleri arasında bulunuyor. Bunu aç karnına için!
Sabahları aç karnına bir kaşık içen rahatlıyor! Bağırsaklarınız anında çalışacak kabızlık bitecek

Dünya genelinde pek çok kişinin şikayetçi olduğu konuların başında gelen kabızlık için pek çok çözüm alternatifi bulunuyor. İlaç kullanmadan bu süreci başarılı bir şekilde halletmek isteyenler için mükemmel bir çözüm önerimiz var! Kabızlığı çözmek için pek çok kişi aç karnına kuru kayısı ya da erik yiyor. Ancak bunun dışında mucizevi olan o besinin de kabızlığı çözdüğü ortaya çıktı.

KABIZLIK NASIL GEÇER?

Kabızlık için yapılabilecek pek çok çözüm bulunuyor. Zıplamak, bol su içmek, lifli gıdalar tüketmek.. Ancak bunun dışında tüketeceğiniz o besin aç karnınıza bağırsaklarınızı anında çalıştıracak ve gün içinde sizleri tuvalete daha da rahat çıkaracak.

ZEYTİNYAĞINI İHMAL ETMEYİN

Evlerin olmazsa olmazı sağlıklı yağlar arasında olan zeytinyağı vücut için de son derece faydalı. Ancak sabah aç karnına tüketilen zeytinyağının kabızlık üzerinde ciddi etkisinin olduğu ortaya çıktı. Konuya ilişkin Prof. Dr. Vedat Göral, yaptığı açıklamasında kabızlığın çok sık görülen bir sorun olduğunun altını çizerek, “Bağırsak hareketlerinde yavaşlama sonucu oluşan ve sık görülen bir sorundur. Dışkı çok sert ya da çok küçük olabilir. Ayrıca tuvalet yaparken zorlanma hissi de varsa, kabızlık olarak adlandırılır” dedi.

AÇ KARNINA TÜKETİN

Göral, kabızlık için zeytinyağı tüketimine ilişkin şunları söyledi:

“Zeytinyağındaki yağlar, bağırsakların içini yumuşatmaya yardımcı olarak, dışkının geçişini kolaylaştırabilir. Ayrıca, dışkının daha fazla su tutmasına ve daha yumuşak kalmasına yardımcı olabilir. Sabahları aç karna içilen bir yemek kaşığı zeytinyağı, birçok sağlıklı yetişkin için kabızlığı giderebilir. Ancak bir yemek kaşığından fazla alınmamalıdır. Daha da önemlisi öncelikle kabızlığın sebebi bulunmalıdır”

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır. Haberde bahsi geçen sorunları yaşayanların tedavi için ilk olarak bir sağlık kuruluşuna müracaat etmesi önerilmektedir.