Raporlu Günlerin Parası Nasıl Alınır?

İş yaşamında en çok önem verilmesi gerek bir konu olmaktadır. Hastalık ya da acil durumda alınan raporlar vardır ve bununla beraber ödenmeyen paralar.
Raporlu Günlerin Parası Nasıl Alınır?

Raporlu iken Ücret Alabilmek

Herhangi bir durumdan dolayı hastanelik oldunuz ve işe gidemeyecek kadar hastasınız ve en az 3 günlük rapor almışsanız SGK rapor parasından yararlandığınız anlamına gelmektedir. SGK’nın sizlere para verebilmesi için öncelikle sistemin sizleri birey olarak tanıyor olması gerekmektedir. Doğal olarak hastalanmanız iş kazası geçirmeniz doğum iznine ayrılmanız nedeni ile hekimden en az 3 günlük bir raporunuz var ise sizde SGK rapor parasını hak ediyorsunuz demektir. Yani her şekilde elde edebileceğiniz ve hakkınız olan bir para olmaktadır.

İş Göremezlik Ödeneği Almak

İş göremezlik ödeneği SGK para ödeme sistemi olarak da anılmaktadır. Eğer çalışma olanağınız yok ise ve paraya ihtiyacınız varsa ki her zaman herkesin paraya ihtiyacı vardır bu durumda iş göremezlik ödeneği almanızda oldukça fayda vardır. Raporunuzu çalıştığınız kurum ve kuruluşa getirerek sizde bu ödeneği alabilirsiniz. Ama gerçekten verilmiş bir rapor olmasına özellikle dikkat edilmektedir. Bu nedenden dolayı yalan yanlış işlerle rapor almamanız da oldukça fayda görülmektedir. Bu sizin için bir istirahat parası olarak ödenmektedir. Sigortalı olarak çalışıyorsanız eğer ki günümüzde artık sigortasız işçi çalıştırmak yasak olduğu için bütün sigortalı işçiler de geçirdikleri iş kazaları sonucunda bu parayı alma hakkına son derece sahiplerdir. Ayrıca hamilelik durumunda da sigortalı iseniz ücretli olarak iş yerinizden ayrılabilme imkanına sahipsinizdir. Çünkü siz zaten sigortalı bir işçisiniz ve geri iş yerinize olumsuz koşul ortadan kalktıktan sonra döneceksiniz. Yani bu durumlar da göz önüne alındığı zaman raporlu günlerinizin parasını her şekilde alabilirsiniz.