Poğaçanıza eklediğinizde günlerce bayatlamadan duracak

Kahvaltılarda, ara öğünlerde ve akşam çaylarında.. Kısacası günün her anında lezzetle tüketilen poğaçaların en güzeli evde yapılanlar! Ancak kısa süre içerisinde bayatlayan poğaçalar can sıkıcı oluyor! Poğaçanıza bunu ekleyin, günlerce bayatlamasın!
Poğaçanıza eklediğinizde günlerce bayatlamadan duracak

Zeytinli, peynirli, patatesli ve hatta boş poğaçalar herkes tarafından seviliyor! Evde yapılan poğaçaların bayatlamasını istemiyorsanız, bu haberimiz tam da size göre! Evde bayatlamaması için poğaçalarınızın içerisine o malzemeyi eklemeniz yeterli!

TARİFTE DEĞİŞİKLİK YAPIN!

Hamur işini sevmeyen yok! Bu noktada poğaçalar günlük hayatımızın her anında tüketilebilir. Pek çok anne de çocuklarının beslenmesine poğaça koyar. Yaptığınız poğaçaların uzun süre dayanmasını sağlamak istiyorsanız, yapmanız gereken çok basit. Tarifte süt yerine yoğurt koymak! Bu şekilde poğaçalarınız uzun süre boyunca bayatlamadan ilk günkü tazeliğinde kalacak.

screenshot-5-001.png

YOĞURTLA DENEYİN

Poğaçalarınızın uzun süre boyunca taze kalmasını istiyorsanız, tarifte yer alan süt miktarı kadar poğaça koyun. Kabarmasını istiyorsanız da kabartma tozunu ilk olarak yoğurt ile karıştırın. 1-2 dakika bekledikten sonra tarife ekleyin. Bu şekilde poğaçalarınızın puf puf bayatlamadan kalacağını göreceksiniz.

POĞAÇA YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Çoğu kişi poğaça yapımını hafife alır. Ancak lezzetli ve yumuşacık poğaçalar elde etmek istiyorsanız şu püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor:

Malzemeleri mümkün olduğunca oda sıcaklığında kullanmaya çalışın.

Her zaman taze ve günlük malzemeler kullanın

Yoğurt ve kabartma tozu ikilisini deneyin!

Unu kullanırken mutlaka eleyerek ekleyin

Hamuru en az 10 dakika boyunca yoğurun ve 30 – 60 dakika dinlenmeye bırakın

Fırını önceden ısıtın, hazırladığınız poğaçaları sakın soğuk fırına koymayın