Plakaya Göre Trafik Cezası Nasıl Sorgulanır?

Aracınıza ait olan trafik cezası var mı yok mu? Varsa ne kadar ve ne zaman ödemeniz gerektiği hakkında bilgileri plakanıza göre edinebilirsiniz.
Plakaya Göre Trafik Cezası Nasıl Sorgulanır?

Plakaya Göre Trafik Cezası Sorgulama

Günümüzde artık araç sahipleri trafik cezalarını evlerine gelen posta ile değil de, cep telefonlarını kullanarak saniyeler içerisinde, istedikleri yerde plaka sorgulama yöntemi ile cezalarının olup olmadığını öğrenebilmektedirler. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan sistemle sadece birkaç bilgi sayesinde isteyen herkes trafik cezasının olup olmadığını plaka bilgilerini kullanarak araç borç sorgulama yöntemi ile öğrenebilmektedir. İnternet üzerinden sağlanan bu hizmet ile ayrıca turkiye.gov.tr adresinden de sağlanabilmektedir.

Plakadan Araç Sorgulama İşleminin Adımları

Turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra e-hizmetler bölümüne geçiş yapılması gerekmektedir. Daha sonrasında ise Emniyet Genel Müdürlüğü sekmesinin altında bulunan araç plakasına yazılan ceza sorgulama sekmesine tıklanması gerekmektedir. Plakadan trafik cezası sorgulama sayfasına ayrıca site içi ara bölümüne almak istediğiniz hizmet hakkında birkaç kelime yazarak da erişebilirsiniz. Bütün bu işlemler gerçekleştikten sonra son 1 yıl içinde adınıza tescil edilmiş bir plakaya yazılmış trafik cezası olup olmadığını görebilmektesiniz. Eğer son bir yıl içerisinde aracınıza ait bir trafik cezası bulunmuyorsa ekranda son bir yıl içerisine ait herhangi bir borcunuz yoktur ibaresi çıkacaktır. Ayrıca eğer cezanız hakkında daha detaylı bilgi istiyorsanız ekranda detay butonuna tıklayarak daha detaylı bilgiye ulaşabilme olanağınız bulunmaktadır. Artık yeni gelişen sistemler ile her şeyi bir tık ile halledebilmektesiniz. Hatta isterseniz internet üzerinden de trafik borcunuzu ödeyebilmektesiniz. Daha detaylı bilgiler için asıl sayfa olan turkiye.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Saydığımız adımları takip ederek cezanız var mı yok mu varsa sebebi nedir neden vardır şeklinde kafanıza takılan her şeyi buradan elde edebilirsiniz.