Patateslerin filizlenmesini önlemek mümkün! Sağlığı zarar veren filizlenmeden 5 ipucu ile kurtulun

Patateslerin filizlenmesini önlemek için saklama koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Filizlenen patateslerin tüketilmesi zehirlenmelere yol açabilir. Bu sebeple patatesin filizlenmesini önlemek için bunları yapın.
Patateslerin filizlenmesini önlemek mümkün! Sağlığı zarar veren filizlenmeden 5 ipucu ile kurtulun

Patatesler evde mutlaka bulunan ve bol bol alınan bir sebzedir. Birçok yemekle kullanıldığı gibi kahvaltıları da süslemekte ve çok sevilmektedir. Fakat patatesler eğer doğru saklama yöntemi kullanılmadan saklanırsa bazı hastalıklara sebep olabiliyor. Sağlık sorunlarını beraberinde getirebiliyor. Peki patatesin filizlenmemesi için yapılması gerekenler nelerdir?

Patates günlük hayatta en çok tüketilen sebzeler arasında yer almaktadır. Birçok çeşit ile sofraları süsleyen patatesi doğru koşullarda saklamak gerekmektedir. Filizlenmesi ise yanlış saklama koşullarına maruz bırakmaktadır.

Filizlenmiş patateslerin tüketilmesi ise uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Çünkü doğal toksinler ve solanin gibi kimyasallar açığa çıkmaktadır. Bu sebeple patateslerin filizlenmemesi için gerekenler yapılmalıdır. Zehirlenmeye kadar birçok rahatsızlığa sebep olabilir.

PATATESİN FİLİZLENMESİ NASİL ÖNLENİR?

Patatesin filizlenmesini önlemek için ışık, ısı ve nem faktörlerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Aşırı nemli ortamlar filizlenme sürecini hızlandırmaktadır. Bu sebeple de patatesleri mutlaka serin, kuru ve karanlık bir yerde saklamak gerekmektedir. Mutfak, pencere pervazı ve balkon gibi alanlar sıcak olduğu için patatesi saklamak için doğru yerler değildir. Bu sebeple daha serin, kuru ve karanlık ortamda saklamak daha doğru olacaktır.

Ayrıca patatesleri soğanlardan uzakta tutmak gerekmektedir. Soğanlar ile birlikte saklanması halinde filizlenme anında başlayacaktır.

Bununla birlikte poşet kullanılmaması gerekmektedir. Çünkü plastik ürünler nemli ortama zemin hazırlarlar. Buzdolabında sakın saklamayın. Buzdolabında saklanan patates yine sağlığa büyük zararlar verebilir.

Ayrıca patates alırken çok fazla almamaya ve hemen tüketmeye özen gösterin. Çünkü patates özellikle yaz günlerinde nemli ortamlarda çok kısa sürede filizlenmeye başlayacaktır. Bunun önüne geçmek için az miktarda patates alarak hemen tüketilmesi önerilmektedir.