Pasaport Nasıl Alınır?

Pasaport çıkartma işlemi, emniyet müdürlüklerinden alacağınız randevu tarihinde gerekli evrakları teslim etmeniz sonucunda yaklaşık 7-10 iş günü arasında tamamlanmaktadır.
Pasaport Nasıl Alınır?

Gelişen teknolojinin etkileri günlük hayatımızın her alanında varlığını mutlaka hissettiriyor. Kullandığımız pasaportların çipli olarak değiştirilmesiyle, yıllardır kullanılan sistemde değişti. Masrafları ve sureci de değiştiren sistem ile beraber pasaport başvuru işlemleri sadece randevu alınan emniyet müdürlüklerinde yapılmakta. Artık pasaport süresi uzatma işlemi yapmakta söz konusu değil, pasaportunuzu sürenin dolması ile beraber yeniden çıkarmanız gerekmektedir.

Pasaport Randevusu Alma

Pasaport almak için yapmanız gereken işlemlerin sırasını ve ihtiyaç duyulan belgeleri iyi bilmeli ve hazırlıklarınızı ona göre yapmalısınız. Yenilenen sistem ile randevular online olarak, www.epasaport.gov.tr adresinden alınmaktadır. Siteye girerek, başvuru yapmak istediğiniz pasaport turunu seçip, bilgilerinizi girdikten sonra, en yakın zamanda müsait olunan tarihlere göre, hangi ilçe emniyet müdürlüğünde müsait tarih olduğunu görebilir ve uygun bulduğunuz, saat-gün ve emniyet müdürlüğünden randevunuzu onaylayabilirsiniz.

Pasaport İçin Gerekli Olan Belgeler

Randevunuzu aldıktan sonra, çıkartmak istediğiniz pasaport türüne göre ihtiyaç duyulan evrakları hazırlamalısınız. Pasaport sürenize karar verirken unutmayın, ödeyeceğiniz pasaport harç parası süreye göre değişiklik göstermektedir. Pasaport randevusuna giderken yanınızda; kimlik fotokopiniz ve aslı, pasaport defter ve harç parasının anlaşmalı bankalardan birine ödendiğine dair dekontlar, 2 adet biyometrik fotoğraf ve eğer eski bir pasaportunuz varsa oda yanınızda olacak şekilde, randevu günü ve saatinde, seçtiğiniz emniyet müdürlüğünde olmanız yeterli olacaktır.

Pasaport başvurusu yaparken evraklar haricinde sadece parmak izi verirsiniz ve evraklarınızı teslim ederek işlemi sonlandırırsınız. Pasaportunuzun size teslim edilmesi için size ortalama 7 iş günü süre verilecektir fakat dönemsel yoğunluk olmaz ise, pasaportunuz verdiğiniz adrese genelde 3 iş günü içerisinde teslim edilmektedir.