Para Gönderilirken İban Nasıl Yazılır?

Ülkemizde insanlar fiziksel anlamda para harcama ve gönderme işlemlerinde çok bankacılık üzerinden bu işlemleri yapmaktadırlar.
Para Gönderilirken İban Nasıl Yazılır?

Çünkü insanlar fiziki anlamda artık çok fazla para taşımak istememektedirler. Tüm bankacılık işlemlerinde olduğu gibi para gönderme işlemlerinde de güvenli ve hızlı para gönderilmek istenmektedir ve bunu en kolay ve en güvenli yolu İban numarasına yollamaktır. Günümüzde para gönderilirken iban nasıl yazılır konusu en çok araştırılan konuların başında gelmektedir.

İban Numarasının Doğru Yazımı

İban yolu ile para yollama işleminde iban numarasının doğru ve eksiksiz yazılı oldukça önemlidir. Çünkü diğer türlü gönderme işleminiz başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Öncelikle iban numarasına parayı nasıl yolacağınız önemlidir. Eğer mobil bankacılık yolu ile kullanılacaksa para transferinde iban numarası yazarken gerekli olan TR kısmı otomatik olarak çıktığından yazılmasına gerek kalmamaktadır. Geri kalan rakamlar direkt olarak yazılması yeterli olmaktadır.

İban numarası yazımı işleminde aradaki boşluklara dikkat edilmelidir. Çünkü bu boşluklar gönderilecek iban numarasının yanlış ya da eksik olmasına sebep olacaktır. Bu sebeple yazım sırasında boşlukların silinmesine ekstra özen gösterilmelidir. İban ile para yollanmak istediğinizde karşınıza çıkan iban numarası yerinde TR yazısı yoksa eklenmeli varsa tekrar yazılmamalıdır. İban numarası 26 haneden oluşmaktadır. TR yazan ilk 2 hane tüm iban numaralarında ortak olarak bulunmaktadır ve en başta yer almaktadır. Daha sonra 2 haneli kontrol basamakları kısmı yer almaktadır. Bu kısımdan sonra ise 5 haneli banka kodu bulunmaktadır. Bu banka kodu iban numarasının hangi bankaya ait olduğunun belirlenmesini sağlamaktadır. Daha sonra tek haneli rezerv alan kodu yer almaktadır. Ve en son olarak da 16 haneli hesap numarası kısmı yer almaktadır. Bu kısımda bankanızın size verdiği hesap numarası da yer almaktadır.