Otomobilinizdeki sigara yanığını böyle onarın! Tamir için boşa para vermeyin!

Otomobillerde oluşan sigara yanıkları çok can sıkıcı olabiliyor. Otomobillerde sigara yanıklarını onarmanın en kolay yolu nedir?
Otomobilinizdeki sigara yanığını böyle onarın! Tamir için boşa para vermeyin!

Otomobillerde dikkatsizlikten dolayı oluşan sigara yanıkları araç sahiplerinin canını sıkan en önemli sorunlardan birisi oluyor. Sigara yanığı olan bir otomobilin değeri bile düşebiliyor. Bundan dolayı sigara yanıklarını onarmanın kolay yöntemleri en çok araştırılan konular arasında yer alabiliyor. Arabalarında sigara yanıkları oluşan kişiler bu yanıkları masrafsız bir şekilde onarabilmenin yollarını merak ediyorlar.

2 MALZEME YETER

Sigara yanıkları çok can sıkıcı olsa da bunu maliyetsiz bir şekilde gidermek mümkün. Sadece 2 malzeme kullanılarak sigara yanıkları onarılabiliyor. Otomobil döşemelerinde meydana gelen sigara yanıkları oldukça çirkin bir görüntü oluşturuyorlar. Tamirciye veya döşemeciye bile gitmeden bu kusurlu durumları ortadan kaldırmanın çok kolay olduğunu öğrenenler şaşkınlıkları gizleyemiyorlar.

Bu sorunu ortadan kaldırmak için kullanılacak olan 2 malzeme bulunuyor. Öncelikle bir japon yapıştırıcısı temin etmek gerekiyor. Ardından ise bir adet tıraş bıçağı alındığında tüm sorun kökten çözülüyor.

NASIL YAPILIR?

İlk yapılacak olan işlem tıraş bıçağı ile yanık kısmın tıraşlanmasıdır. Bu işlem yapılırken çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Döşemeye yeni bir zarar verilmemesi gerekiyor. Bu sırada döşemeden küçük tüyler çıkacaktır. İşte bu küçük tüyler toplanmalıdır. Bu tüyler bir kapta bir araya getirilir. Sigara yanığı olan alanı kapatacak olan bu tüylerdir.

Sigaraya yanığı olan alana ikinci aşamada japon yapıştırıcısı yine büyük dikkatle sürülür. Yapıştırıcının burada olması gerektiğinden fazla kullanılmadığına emin olunması gerekiyor. Çok ince bir tabaka yeterli gelecek ve görüntüyü de bozmayacaktır. Fazla sürüldüğünde ise o bölge daha kabarık duracak ve yapılan işlem başarılı olamayacak.

Japon yapıştırıcısının sürüldüğü alana daha önce döşemenin yüzeyinden alınan küçük tüyler dikkatlice yerleştirilir. Çok baskı uygulamadan bu işlem yapılır. Bölge kapanacak şekilde bu işlem yapılır. Yapıştırıcı kuruduktan sonra sigara yanığı görüntüsünden tamamen kurtulunmuş oluyor.