Olumlama Nedir? Nasıl Yapılır?

Ağzımızdan çıkan her kelimenin hayatımıza olan etkilerini biliyor musunuz? Her hangi bir cümleyi kendi kendimize söylediğimizde ya da birine olan sevgimizi yüksek bir ses tonu ile kendimize söylediğimizde duyguların birden arttığını hissedebilirsiniz. Pozitif düşünceler ile olumlama yaparak, negatifliklerden uzaklaşılabilir. Peki, olumlama nedir, nasıl yapılır?
Olumlama Nedir? Nasıl Yapılır?

Duygularımızı yüksek sesle dile getirdiğimizde hayatımıza hangi yönde etki edeceğinin farkına varmayız. Oysa ki bilinçsizce söylediğimiz kelimeler ya da cümleler sayesinde hayatımızda birçok pozitiflik veya negatiflik yaşayabiliriz. Olumla sayesinde birçok kişinin hayatında değişiklikler meydana gelmektedir. Ancak birçok insan bunu yaparken olumlama sayesinde olduğunu bilemez. Bu sebeple dile getirdiğimiz cümlelerin bilinçaltında yer edinebileceğini aklımızdan çıkarmadan yüksek sesle konuşmalıyız. Bilinçaltına yerleşen bu cümleler hayatımızı olumlu ya da olumsuz olarak etkileyebilir. Peki, olumlama nedir, nasıl yapılır?

Olumlama Nedir?

Olumlama zihin ve kalbin ortak çalışması neticesinde gerçekten hissederek iyi niyetlerin dile getirilmesidir. Olumlama genel anlamı ile dua ve dilekler ile karıştırılmamalıdır. Olumlamada herhangi bir isteğin gerçekleştiği varsayılarak pozitif düşünce ile akla yerleştirilir. Akıla yerleştirilen pozitif düşünceler kişinin bakış açısına dönüşür. Olumlamada “ben” ci bir konuşma gerçekleşir. Örneğin sürekli mutsuzluktan yana şikayeti olan insanlar herşeyin kötüye doğru ilerlediğini inanırlar. Böyle bir durumdan nasıl kurtulunur, olumlama nasıl yapılır?

Olumlama Nasıl Yapılır?

Olumlama yapmanın altın kuralı beyin ve kalbin ortak çalışmasıdır. Akılda olan pozitif düşünceler kalpten gelerek dile getirilerek negatiflik ve olumsuzluklardan kurtulunur. Olumlamaya hayatınızın her anında yapabilirsiniz. Evde temizlik yaparken, yolda yürürken, işe giderken bile.

Olumlama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İşe olumlamaya inanmakla başlamalısınız, aksi taktirde inanmadan başaramazsınız,
  • Olumlamada cümleler kalpten gelmeli, hissederek söylenmeli ve zihinde yer etmelidir,
  • Olumlamada gelecek zaman kelimeleri yerine şimdi zaman kelimeleri kullanılmalıdır. Örneğin “çok iyiyim” gibi. Gelecek zaman olmasını istediğiniz durumu ileri bir tarihe ötelemenize yol açabilir.

21 Gün Olumlama Cümlesi Kurmak

Uzmanlar 21 gün kuralının olumlamada oldukça etkin olduğunu dile getirmektedir. 21 gün süresince kendinizce belirlediğiniz olumlama cümlesini her sabah ve her akşam tekrarlamaya devam edin.

Olumlamayı Metitasyonla Birleştirin

Uzmanlar meditasyon yöntemleri ile olumlamanın daha başarılı olduğunu savunmaktadır. Günde 15 dakika kadar sessiz bir ortamda, huzur duyduğunuz bir müzik eşliğinde, söylediğiniz cümlelerin hayalini kurarak olumlama yapmak daha etkili olacaktır.

Hayatı Etkileyen Birkaç Olumlama Cümlesi

  • Ben sevgi doluyum, sevilmeyi hakediyorum
  • Ben huzurlu ve mutluyum
  • İşimde başarılıyım kazancım giderek artıyor
  • Ben zenginim
  • Neşeli, enerjik ve hayat doluyum