Ocak temizliğinin en pratik yöntemi! İlk alındığı gün gibi ışıl ışıl parlayacak!

Evlerde mutfak temizliği yapılırken ev hanımlarını en çok zorlayan kısım ocak gözlerindeki yağ ve yemek artıklarının bıraktığı kirler oluyor. Ocak gözlerini pırıl pırıl yapan pratik temizlik yöntemi ile ocaklar ilk günkü gibi ışıl ışıl oluyorlar.
Ocak temizliğinin en pratik yöntemi! İlk alındığı gün gibi ışıl ışıl parlayacak!

Mutfaklar bir evde temizliğin en çok dikkat çektiği alanların başında geliyor. Mutfak temizliği yapmak da oldukça zor olduğu için herkesin harcı değil. Mutfak temizliği ile alakalı pratik çözümler ev hanımlarının kurtarıcısı oluyorlar.

OCAK TEMİZLİĞİ BÜYÜK ÇİLE

Mutfaklarda en çok kirlenen yer ocak oluyor. Yemek yapılırken ister istemez ocak üzerine veya ocak gözlerine yağ sıçraması veya yemek kalıntılarının dökülmesi olabiliyor. Bunu yapmadan ocakları kullanmak neredeyse imkansız. Bundan dolayı da ocak temizliği hem sağlık hem de görüntü için oldukça önemlidir.

DÜZENLİ TEMİZLENMESİ GEREKİR

Ocak temizliğini düzenli olarak yapmayanlar ise bir süre sonra çıkarılması imkansız hale gelen kirlerle karşılaşıyorlar. Bundan dolayı ocak temizliğini düzenli olarak yapmak ve bunu yaparken de pratik formülleri kullanmak ev hanımları için büyük bir öneme sahip oluyor.

Üstelik ocak gözleri temizlenmediğinde bir süre sonra ocakta az yanma, tıkanma gibi durumlar da gerçekleşiyor. Bundan dolayı bu temizliği yapmanın pratik yöntemini herkes araştırıyor.

EN PRATİK YÖNTEM!

Ocakları yeni alınmış gibi yapmak için kuru maya kullanılması gerekiyor. Bir miktar kuru maya su ile açılır ve bir süre beklenir. Maya biraz aktifleşince temizlik yapmak için her şey hazır hale geliyor. Diş fırçası kullanılarak ocak gözleri bu karışım ile temizlenir. Ocak üzerindeki bulunan tüm kirlere bu işlem uygulanabilir. Ardından ise su ile durulama işlemi yapılır. Kir tutan yerlerin bir anda ışıl ışıl parladığı görülecektir.