Ocak temizliği artık çok kolay! Evde doğal temizleyici yapın! 2 dakika bekletin farkı görün

Ocak temizliği artık çok kolay. Bu karışımı sürüp bekletin. Ardından hızlıca temizlendiğini tanık olun.
Ocak temizliği artık çok kolay! Evde doğal temizleyici yapın! 2 dakika bekletin farkı görün

Ocak temizliği artık çok kolay. Yemek kalıntıları, yağ ve kirlerden kolayca kurtulacağınız bu yöntemi evde doğal malzemeler ile yapın. Hem ucuz hem de doğal bu temizleyici yapımını sizler için araştırdık.

Ocak temizliği hiç bu kadar kolay olmamıştı. Temizlik başlı başına zor iş. Fakat kullanmış olduğunu temizlik malzemeleri işinizi oldukça kolaylaştırabilir. Son zamanlarda yaşanan enflasyon sebebiyle birçok ürünün fiyatında büyük artışlar yaşandı. Bu ürünler arasında temizlik malzemeleri de yer aldı. Artan fiyatlar karşısında zor zamanlar yaşayan vatandaşlar evde kendi yöntemleri ile ekonomik temizlik malzemeleri yapmaya başladı.

OCAK TEMİZLİĞİ HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI

Temizliğin en zor aşamalarından biri de ocak temizliği. Temizliği kolaylaştıran ürünler kullandığın zaman ise oldukça kolay ve pratik olabiliyor. Peki ocak temizliği için evde ucuz ve doğal temizlik ürünü için hangi malzemeler gerekiyor?

MALZEMELER

Karbonat

Bir sprey kutusu

Ilık su

Karbonat ocak temizliği için vazgeçilmez bir malzemedir. Karbonatın pütürlü yapısı ve beyazlaştırıcı etkisi buna etkendir. Bir sprey kutusunun içerisine 2 yemek kaşığı karbonat ve ılık su ekleyin. Daha sonra ise kutuyu iyice çalkalayın. Bu hazırlanan karışımı ocağı iyice sıkıp 10 dakika kadar bekletin. Sünger yardımı ile ocak üzerinden pisleri kolayca alın.

Bununla birlikte yağlı ocak demirleri için ise lavabo açıcıdan yararlanabilirsiniz. Yağlı demirlerin yağını ve kirini temizlemek oldukça zor. 2 paket lavabo açıcı ile bu kirlerden de kolayca kurtulabilirsiniz.

2 paket lavabo açıcıyı kabın içerisine kaynar su ekleyin. Ardından demirleri içerisine koyup 40 dakika kadar bekletin. Süre dolduğunda demirleri alıp güzelce yıkayıp durulayın. Bu yöntemler ile ocak demirleri tertemiz olacak.